Keçiören trafiğini rahatlatacak haber

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören’de trafiği önemli ölçüde rahatlatacak, “Yeni Keçiören Bulvarı”nın yapımına yarın (7 Nisan Perşembe) başlanacağını bildirdi.

Keçiören trafiğini rahatlatacak haber

 Çalışmalar süresince Selçuklu ile Gülhane Caddesi'nin kısmi olarak trafiğe kapatılacağını, trafiğin alternatif güzergahlardan sağlanacağını belirten Başkan Gökçek, Selçuklu Caddesi, Gülhane Caddesi ve Basın Caddesi kesişiminden başlayıp, Samsun Yolu’na kadar yapılacak olan 420 metre uzunluğundaki  köprü şeklindeki bulvarın,  2'şer şeritli geliş-gidiş çift yönlü olacağını kaydetti.

                   Yeni Keçiören Bulvarı’nın yapımı için ilk kazmanın yarın vurulacağını bildiren Başkan Gökçek, yeni bulvarın, trafiğin çok sıkışmaması için iki aşamalı olarak gerçekleştirileceğini  belirtti.




                   Başkan Gökçek, “Keçiören Bulvarı’ndaki Basınevleri tarafına yarın (7 Nisan Perşembe)  ilk kazmayı vuruyoruz ve başlıyoruz.  Basınevleri’ndeki 3 katlı kavşağımız, 2,5 ay civarında sürecek. Buradaki çok katlı kavşak bittikten sonra Haziran ayı gibi Samsun Yolu tarafına başlayacağız. Yeni bulvarın Samsun Yolu kesişiminde bir köprü, 2 alt geçit yapılacak. Onu da Eylül ayı sonlarında bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

         Yeni Keçiören Bulvarı’yla Keçiören trafiğinin önemli ölçüde rahatlayacağını belirten Başkan Gökçek, “Yeni bulvar, Keçiören trafiğini aşağı yukarı yüzde 40 oranında rahatlatacak” diye konuştu.

         Başkan Gökçek, çalışmalar sırasında Selçuklu ile Gülhane Caddelerinin kısmi olarak trafiğe kapatılacağını, trafiğin de alternatif güzergahlardan sağlanacağını söyledi.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER