Kanuni Sultan Süleyman öpüşmezdi

Muhteşem Yüzyıl ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

Kanuni Sultan Süleyman öpüşmezdi

 Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Kanaltürk ekranlarında yayınlanan 2. Sayfa programında Başbakan Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili eleştirilerine destek verdi.

"OSMANLI SARAYINDA ÖPÜŞME YOKTU"

Dizide hep harem hayatının yer almasını, "Ucuz olsun diye savaş sahneleri çekmiyorlar" şeklinde yorumlayan Yavuz Bahadıroğlu, "Haremde erkeğin la görüşmesi bile mümkün değildi. Dizideki erkek karakterler haremden çıkmıyor. Osmanlı sarayında öpüşme yoktu. Çünkü padişahlar salgın hastalık nedeniyle korunurdu. Yanaktan ve alından öpme vardı. Dizide bir öpüşme sahneleri var ki 'Artık bu kadarı da olmaz' seviyesinde ilerliyor. Padişahlar haftada 2 kez hareme giderdi. Geri kalan günlerde devlet işleriyle uğraşırlardı. Kadın peşinde koşan, mirasyediler değillerdi. Kanuni'nin 30 yılı at üstünde geçti, haremde değil. Dizi yüzünden haremden çıkmaz adam görüntüsü var." şeklinde konuştu.

"HÜRREM 2 YILDIR SÜLEYMAN DEMEYİ ÖĞRENEMEDİ"

Dizideki Kanuni ve Hürrem'in gerçek karakterleri yansıtmadığını belirten usta tarihçi sözlerine şöyle devam etti: "Tarihimizde o dizideki gibi Kanuni yok, Hürrem yok, Mahidevran yok. 2 senedir Süleyman demesini öğrenemeyen padişah karısı mı olur. Kanuni büyük şair, Hürrem de hatırı sayılır bir şair. Dizideki Hürrem 2 yıldır Sülüman diyor, Süleyman diyemiyorum. Nazmiye Demirel bile 2 yılda Süleyman demeyi öğrendi. Isparta şivesiyle o da ilk zamanlar Sülüman diyordu."

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2012, 01:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER