Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu oldu

TBMM Genel Kurulu'nda Kamu Başdenetçiliğine Mehmet Nihat Ömeroğlu seçildi.

Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu oldu
 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumla Anayasa mevzuatınagiren kamu başdenetçiliği (ombudsman) için ilk seçim yapıldı. TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylamada Yargıtay Üyesi Mehmet Nihat Ömeroğlu ombudsman oldu.

258 OYLA KAMU DENETÇİSİ

Kullanılan 279 oyun 258'ini Mehmet Nihat Ömeroğlu, 14'ünü Halime Nuray Turcanaldı. 2 oy boş çıktı, 5 oy geçersiz sayıldı. Bu sonuçla Ömeroğlu, Kamu Başdenetçisi oldu.

AK PARTİ GÜL'ÜN DANIŞMANINI ELEMİŞTİ

AK Parti, Türkiye'nin ilk ombdusmanı adayları arasında bulunan Merkez Bankasıeski Başkanı Durmuş Yılmaz'ı son elemeye kalan üç aday arasına bırakmamıştı.. Bu kararda muhalefetin Yılmaz'a destek verip iktidar partisinin adayı olan Mehmet Nihat Ömeroğlu'nun seçilememe riskinin etkili olduğu iddia edilmişti.

Kamu Başdenetçiliği için ilk aşamada 35 kişi adaylık başvurusu yapmıştı. Meclis Dilekçe ve İnsan Hakları Karma Komisyonu, aday sayısını üçe indirmişti.

MEHMET NİHAT ÖMEROĞLU KİMDİR

Antakya'da 1947 yılında doğan Ömeroğlu, Antakya Lisesi'ni bitirdi. İstanbulÜniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1971 yılında mezun olan Ömeroğlu, Antakya hakim adayı olarak mesleğe başladı. Ömeroğlu, sırasıyla Lice, Azdavay, Ulukışla, Enez, Pınarhisar, Gaziantep, Bursa hakimliği ile Adalet Bakanlığı Hukuk ve Ceza İşleri Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Ömeroğlu, 2005 yılında Yargıtay üyeliğine seçildi.

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2012, 01:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER