Kadınların güven noktası: "Büyükşehir belediyesi kadın danışma merkezi"

Ankara Büyükşehir Belediyesi ‘kadın dostu’ uygulamalarla Başkent’te yaşayan kadınların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor.

Kadınların güven noktası: "Büyükşehir belediyesi kadın danışma merkezi"

İHTİYAÇ DUYAN HER KADIN RAHATLIKLA ULAŞABİLİR

   Yerli ve yabancı ayrımı yapmadan kadınlara pek çok konuda destek sağlamak amacıyla kurulan Kadın Danışma Merkezi’ne, hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında “0312 507 37 60” ya da 7/24 hizmet veren “0549 248 64 86” telefon numarasından ulaşılabiliyor.

   Gençlik Parkı içinde yüz yüze görüşme imkanının da olduğu merkeze ulaşım sağlamakta zorlanan ya da uzak ilçelerde oturan kadınlara Keçiören, Kahramankazan, Kızılcahamam, Çubuk, Ayaş ve Hasanoğlan’da oluşturulan birimler aracılığıyla da hizmet veriliyor.

 

MERKEZİN KAPILARI TÜM KADINLARA AÇIK

  İhtiyacı olan tüm kadınları Kadın Danışma Merkezi’ne davet ettiklerini söyleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Birim Şefi Şenay Yılmaz, kadınların merkeze çocuklarıyla birlikte gelebileceğini ve sorunlarının çözümü için uzmanlarla birlikte her türlü desteği vermeye çalıştıklarını belirterek, şu bilgileri paylaştı:

“Kadın Danışma Merkezi ile doğrudan kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarının yürütüldüğü bir birimden bahsediyoruz. Kadınlara psikolojik destekten tüm yönlendirme hizmetlerine, avukatlık hizmetinden sosyal yardımlara kadar pek çok konuda destek veriyoruz. Aynı zamanda girişimci kadınlara iş kurmaları konusunda, kadın kooperatiflerine ise yine birçok konuda yardım ediyoruz. Dolayısıyla biz tüm Ankaralı kadınları Kadın Danışma Merkezi’ne davet ediyoruz. Mutlaka bizimle ortak yapacakları bir çalışma vardır.”

 

KADINLAR MERKEZDEN MEMNUN AYRILIYOR

    Kadın Danışma Merkezi'nden destek alan ve eski eşinden şiddet gördüğü için ayrıldığını anlatan Rahime Akçay, merkeze duyduğu güveni, “Bir sene önce eşimden şiddet gördüğüm için ayrıldım. Yardım amacıyla Kadın Danışma Merkezi’ne geldim. Buradaki herkes her konuda çok yardımcı oldu. Küçük bebeğime bez ve mama konusunda da çok desteklerini gördüm. Kimse susmasın ben çok sustum. Komşumu da buraya destek alması için getirdim” sözleriyle dile getirdi.

    Kadın Danışma Merkezi tarafından ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı’ndan Mülteci Kadınlar ve Çocuklar Projesi’ne, farkındalık kampanyalarından ulusal ve uluslararası projelere, İŞKUR iş birliği ile meslek edindirme kurslarına kadar pek çok çalışma da yürütülüyor. Merkezde; 1 sorumlu müdür, 1 sosyolog, 1 sosyal hizmet uzmanı, 1 eğitmen, 1 proje asistanı, 2 psikolog ve 1 temizlik personeli ile hizmet verilirken, çocuklar için de çocuk dinlenme ve oyun alanı bulunuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER