İtfaiye Lisesi mezunlarının mezuniyet çoşkusu

İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü öğrencilerinin mezuniyet töreni, eğitimlerinin büyük kısmını geçirdikleri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

İtfaiye Lisesi mezunlarının mezuniyet çoşkusu

 Mezuniyet törenine Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü öğretmenleri, mezunlar ve aileleri katıldı.

            Genç itfaiyeci adaylarının İtfaiye Dairesi Başkanlığı eğitim alanında gerçekleştirdiği yangın söndürme tatbikatıyla başlayan mezuniyet töreninde, kuleden yüksek açı ile iniş ve yaralı kurtarma tatbikatları yapıldı.

            Tatbikatların ardından genç itfaiye öğrencileri baretlerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkularını doruğa ulaştırdılar.  

            İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği bölümü öğrencilerinin mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi, "Çok değerli veliler ben de bugün sizlerle genç 30 meslektaşımı mezun etmenin haklı gurunu yaşıyorum” dedi.

            Ankara İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak geleceğin itfaiyecilerini yetiştirirken de mesleki yeterlilik kazandırmayı hedef edindiklerini bildiren Sipahi konuşmasını şöyle sürdürdü:

            "Sevgili gençler 4 sene boyunca zor bir eğitimden geçerek, siz de kendinizi ispat ederek üniversiteye girme aşamasına geldiniz. Hepiniz birer itfaiyeci oldunuz. inşallah geleceğin itfaiye amirleri, ve yöneticileri de sizler olacaksınız. Şimdi sizi akademik hayatınıza uğurluyoruz. Çalan her siren sesinde yardım elinizi uzattığınız her canlının umudu olmak için yola çıkıyorsunuz. Eğitim sürecinizde şahit olduğunuz her başarı öyküsünün size yol göstermesini diliyorum. Çıktığınız bu kutlu yolda başarılarınız daim olsun.”   

           

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2016, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER