Hava durumu raporu! Meteoroloji uyardı

Hava durumu raporu... Türkiye yeni yağışlı havanın etkisine giriyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Konya, Afyon, Bursa, Balıkesir'de hava sıcaklıkları yükseliyor.

Hava durumu raporu! Meteoroloji uyardı
 Türkiye bugünden itibaren yeni yağışlı havanın etkisine giriyor. İstanbul, Ankara, Çanakkale, İzmir, Isparta, Kütahya, Karaman, Mersin, Antalya, Burdur, Denizli, Manisa, Balıkesir, Yalova ve Afyon'da hava sıcaklıkları yükselecek. Konya, Çorum, Yozgat, Sivas ve Kayseri'de ise hava sıcaklıkları yükselse de soğuk hava etkisini sürdürecek. 

Türkiye'de, özellikle batıdaki bölgelerin bugünden itibaren yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisine girmesi bekleniyor.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre,
Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'de görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Trakya ile Marmara'nın yüksekleri, akşam saatlerinden sonra Kuzey Ege'nin iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

hava-durumu.20150112001754.jpg 
 
KAR YAĞIŞI TRAKYA'DAN BAŞLAYACAK
 
Kar yağışlarının, sabah Trakya'da, öğleden sonra Marmara'nın güneyi ile doğusunun yükseklerinde, akşamdan itibaren ise Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Kütahya ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
 
Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının 13 Ocak'ta yağışlı geçmesi tahmininde bulunuluyor.
 
Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı öngörülüyor.

İSTANBUL

İstanbul'da Pazartesi gününden itibaren hava sıcaklıkları yükselmeye başlayacak. İstanbul'da bugün en yüksek hava sıcaklığı 10 derece olurken, karla karışık yağmuretkisini gösterecek. Salı günü hava kapalı olacak; ancak Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü İstanbul'u güneşli bir hava bekliyor. 

istanbul-hava-durumu-raporu.20150112001644.jpg

ANKARA

Ankara'da ise sıcaklıklar geçtiğimiz haftaya göre kısmi de olsa ısınacak. Özellikle geçtiğimiz Perşembe ve Cuma günü görülen ve sıfırın altında eksi 14'lere kadar düşen hava sıcaklıkları 2 dereceye kadar yükselecek. Ankara'da bugün yağmurla karışık kar yağışı beklenirken, Salı günü yeniden kar yağışı bekleniyor. Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü ise ısınan hava ile birlikte il merkezinde sisli hava etkisini sürdürecek.

ankara-hava-durumu-raporu.jpg

İZMİR

İzmir'de ise hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkıyor. Sıcaklıkla birlikte yağışlı havanın etkisine girecek olan İzmir'de hava sıcaklıkları 15 dereceye kadar çıkacak. Salı günü ise ani bir düşüşle hava sıcaklığı 7 dereceye kadar inecek. Çarşamba gününden itibaren ise hava sıcaklıkları tekrar yükselecek. İzmir'i önümüzdeki hafta özellikle Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü güneşli bir hava bekliyor.

izmir-hava-durumu.20150112000828.jpg

KAYSERİ, KONYA, SİVAS

Kayseri'de hava sıcaklıkları kısmi de olsa yükselme seyredecek. Hafta başından itibaren Kayser'yi güneşli bir hava bekliyor. En yüksek hava sıcaklığı ise 3 derece olacak. Konya'da ise kar yağışı etkisini iyice yitirecek. Konya'da Salı günü yağmurbekleniyor. Haftanın diğer günleri yağış olmayacak. Hava sıcaklığının 3 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Sivas'ta ise Konya gibi güneşli bir hafta bekleniyor. Hava sıcaklıkları 2 dereceye kadar çıkacak. Sivas'ta önümüzdeki hafta yağış beklenmiyor.

ERZURUM, KARS, AĞRI, MUŞ

Önümüzdeki hafta Erzurum'da sıcaklıklar mevsim normellerinde seyredecek. Hava sıcaklıklarında en yüksek sıcaklık 1 derece olacak. Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri soğuk hava etkili olacak. Perşembe günü kentte kar yağışı bekleniyor. Cuma günü isekar yağışı olacak. Kars'ta ise hava Erzurum'da olduğu gibi Perşembe günü güneş yüzünü gösterecek. Cuma günü yine Kars'ta kar yağışı bekleniyor. Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü ise soğuk hava etkisini gösterecek; ancak yağış olmayacak. Ağrı ve Muş'ta da Cuma günü günü kar yağışı bekleniyor. Haftanın diğer günleri hava soğuk, Perşembe günü ise güneş etkisini gösterecek.

agri-hava-durumu.jpg 

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2015, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER