Gökçek kadın bürokratlarla bir araya geldi

Gökçek kadın bürokratlarla bir araya geldi

Gökçek kadın bürokratlarla bir araya geldi
 Melih Gökçek önderliğinde 22 yıldır yüzlerce büyük hizmete imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, üst düzey yönetici kademesindeki kadın bürokratlarıyla da örnek oluyor.

Türkiye’nin en çok kadın bürokrata sahip belediyelerinden biri olan Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, genel sekreter yardımcısından daire başkanına, genel müdürlerden şube müdürlerine kadar onlarca kadın üst düzey bürokrat ve yönetici olarak görev yapıyor.

-BAŞKAN GÖKÇEK: “DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM”

Aile hayatında, sosyal hayatta, iş hayatında, siyasette ve hayata dair her alanda kadının önemine değinen, Başkentli hanımlar için yaptığı hizmetlerle büyük övgüler alan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, üst düzey kadın bürokratlarıyla bir araya geldi.

Makamında ağırladığı konuklarını, “Ne kadar çok kadın bürokratımız varmış?”diyerek esprili bir şekilde karşılayan Başkan Melih Gökçek, “Büyükşehir Belediyesi, ASKİ, EGO ve bağlı şirketlerimizin genel müdürlüklerinin hizmetlerine hanım eli değiyor. Onun için sizlere teşekkür ediyoruz. Burada da özellikle üst görevde  bulunan hanım arkadaşlarımızın nezdinde tüm kadınların  8 Mart Dünya Kadınları Günü’nü kutluyorum” dedi.

“İnşallah başarılı çalışmalarımıza birlikte devam edeceğiz” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 16 üst düzey kadın bürokrat bulunduğunu söyledi. 

Kadın bürokratlarla ilgili görüşlerini açıklayan Başkan Gökçek, “Hanım arkadaşlarımız, görevlerine gerçekten çok sadıklar. Alanlarındaki konularına ciddi olarak eğiliyorlar ve olaya da hakim oluyorlar.  ‘Otorite kurmaz, kuramaz’ diye düşünenleri de gerçekten tam tersine sükut-u hayale uğratıp, başarılı oluyorlar. Bundan dolayı da tüm arkadaşlarımızı başarılarından dolayı kutluyor ve teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Yerel seçimlerden sonra yapılan 3 ankette de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin birinci çıktığını hatırlatan Başkan Gökçek, “Bu da el ele verilerek yapılan çalışmaların başarısını ortaya koyuyor. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

-“BAŞKAN GÖKÇEK İLE ÇALIŞMANIN AYRICALIĞI”

7-24 saat üzerinden ağır iş yükü altında hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, ASKİ, EGO  ve Belediye şirketlerinde tepe noktada bulunan  kadın yöneticiler;  altyapı ve üst yatırımları, kültürel ve sosyal projeleri, sağlık hizmetleri, peyzaj düzenlemeleri,  restorasyon ve yenileme alanları, finans ve hukuki işlemler başta olmak üzere 5 milyonu aşkın nüfusuyla, Ankara ve Ankaralıya bire bir dokunan projeleri  hem üretiyor hem de yönetiyorlar.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir araya gelen kadın yöneticilere, üstlendikleri görevleri yerine getirirken, özellikle kadın olarak yaşadıkları zorlukları,  kadınların iş hayatına katılımlarına yönelik  düşüncelerine ilişkin sorularımıza büyük bir içtenlikle cevap verirken,  kadınları mutlaka sosyal hayatın ve iş yaşamının içinde olmaya davet ettiler.

 Yerel yönetimler ve özellikle Türkiye’nin kalbi Başkent Ankara’da tüm şehri ve insanı kucaklayan bir kurumda çalışmanın ayrı bir mutluluk kaynağı olduğu konusunda hem fikir olan bürokratlar, "kendilerine olan  güven ve desteklerini her zaman hissettiren, yüksek öngörüsü, geniş ufku ve bitmeyen enerjisiyle, duayen Belediye Başkanı Melih Gökçek ile çalışmanın ayrıcalığını yaşadıklarını" söylediler.

-"KADINLAR, MUTLAKA ÇALIŞMA YAŞAMINDA OLMALI" 

            1990’da henüz genç bir avukat olarak Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nda başladığı mesleki yaşamını, 1994 yılından itibaren Büyükşehir Belediyesi’nde Hukuk Müşaviri olarak sürdüren Nazlı Ergül, 2015 yılından itibaren de Genel Sekreter Yardımcılığı görevini devraldı.

         Hukuk müşaviri olarak görev yaptığı süre zarfında bir çok dava ve projenin içinde yer aldığını belirten Ergül, “Belediye Başkanımız Sayın Gökçek, çok büyük vizyonla projeye başlıyor. Ancak büyük mukavemetle karşılaşıyor. Belediye Başkanımız sadece Ankara için değil, Türkiye için büyük bir şans. Ondan çok şey öğrendik. Zorlukları yenmemizde Sayın Belediye Başkanımızın çok desteği  oldu. Bu anlamda çok şanslıyız”dedi

-"BAŞKAN GÖKÇEK'TEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM" 

            Büyükşehir Belediyesi’nde 12 yıl süresince Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı yapan, Genel Sekreter Yardımcılığı’ndan emekli olmasının ardından başarılı çalışmalarından dolayı BELKO Genel Müdürlüğü’ne getirilen Selma Okuroğlu, eğitimci olarak başladığı çalışma hayatını, Türkiye’ye ve dünyaya mal olmuş, engin bilgi ve tecrübesinden çok şey öğrendiği Başkan Melih Gökçek ile sürdürmekten onur duyduğunu söyledi.

           Yıllarca kadınları evden çıkaran, onları sosyal hayata entegre eden projelerde bulunduğunu ifade eden Okuroğlu, “Bugüne kadar 500 bine yakın kadına dokunma ve tanışma fırsatı bulduk” dedi.

 -"ANKARALILARA HİZMET ETMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ"       

         Mimar kimliğiyle Başkent’in en önemli rekreasyon alanları, parkları cadde ve sokaklarının peyzajında, kişi başına düşen yeşil alan miktarının 2 metrekareden 19 metrekareye çıkmasında uzun yıllar başında bulunduğu Çevre Kontrol ve Koruma Daire Başkanı olarak büyük katkıları bulunan Hatice Akgül,  Belediye'de ilk kadın genel sekreter yardımcılığının ardından, ASKİ Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam ediyor. 1989 yılından itibaren Başkan Gökçek ile çalışma yaşamını sürdüren Akgül, duygu ve düşüncelerini, “Sayın Başkanımızın kadınlara verdiği değer, bize verdiği görevlerle de orantılıdır. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kadın bürokratları olarak son derece özveri ve gururla görevlerimizi yerine getirirken, Başkanımız da bu konuda bize en büyük önder oluyor.  Türkiye’nin Başkenti Ankara’ya ve Ankaralılara hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz”şeklinde dile getirdi.

-BÜYÜKŞEHİR'İN EN GENÇ GENEL MÜDÜRÜ…

            Başkan Gökçek’in, kadınların başarısına olan güvenini gösteren en somut örneklerden biri olan ve çok genç yaşta ANKET Genel Müdürlüğü görevine getirilen Belma İlhan, başında bulunduğu şirketin çalışma alanının Belediye'nin dış yüzü olduğunu ifade etti. İlhan,  “Başkanımız Melih Gökçek ile çalışmak bir ayrıcalık. Tuttuğunu koparan, doğrular için sonuna kadar savaşan bir insan. Bize ‘Bu kadar hırslı, çalışkan, idealist bir insanla çalışmak zor olmuyor mu?’ diye soruyorlar. Gerçekten  zor olmuyor. Onunla çalışmak bizim için bir şans ve mutluluk. O bir duayen. Onun dışında 24 saat telefonu açık ve istediğiniz zaman kendinizi ifade edebilme şansınız var” dedi.

-32 YILDIR BAŞKAN GÖKÇEK İLE BİRLİKTE...  

            Başkan Melih Gökçek ile çok uzun yıllardır birlikte çalışan bürokratlardan, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Neriman Erbahçeci’nin belediye macerası ise Ankara Belediyesi’nde 1976 yılına kadar uzanıyor. 1984 yılındaki Keçiören Belediye Başkanlığı’nda başlayan Çocuk Esirgeme Kurumu’nda devam eden Başkan Gökçek ile çalışma arkadaşlığı, 1994 yılından itibaren de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda toplam 32 yıldır sürüyor.  

         22 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nde Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı olarak görevini sürdürdüğünü ifade eden Erbahçeci, “Başkanımız, Ankara ve Ankaralıya hizmet etme duygularını taşır. Onunla çalışırken birikimli ve her zaman göreve hazır olmamız gerekiyor”diye konuştu.

          -BELEDİYE'NİN MALİ İŞLERİ ONA EMANET… 

         Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Dilek Bakır, 1985 yılında aynı birimde başladığı ve çeşitli kademelerde sürdürdüğü görevine, 2 yıldır da daire başkanı olarak devam ediyor.  

         Belediye'nin hizmetlerini yürütebilmesi için sağlıklı bir mali planlamaya ve dengeye ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Bakır,  “Kadınlar, çözüm getirici ve dengeleyici  özelliklerini iş hayatında da çok güzel  değerlendiriyorlar. Sayın Başkanımızın bizlere bu fırsatı vermesiyle de biz kendimizi çok güzel ifade edebildik” dedi.

-BAŞKENT’İN KÜLTÜREL MİRASI KORUNUYOR    

        2007 yılında Hacı Bayram Veli Camii ve çevresi yenileme proje alanında inşaat mühendisi olarak başladığı göreve genel koordinatör ve şube müdürlüğünün ardından Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Daire Başkanı olan Akar Pınar Üstün, Ankara il genelinde tarihi kültürel mirasın korunması ve ortaya çıkarılması görevini yürütmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

       Ankara’nın tarihi ve kültürel mirasının gün yüzüne çıkarılmasının zorlu bir süreci barındırdığını, bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in desteğinin çok önemli olduğunu belirten Üstün, “Sayın Başkanımızla çalışmak gerçekten onur verici. Onun ufku, vefası kalbi ve bize bir baba gibi sahip çıkması bambaşka bir şey. Bana bu fırsatı verdiği için kendisine teşekkür ediyorum” dedi. 

       -BAŞKENTLİ KADINLARIN MUTLULUĞU İÇİN…        

         Hergün binlerce Başkentli çocuk, genç ve yaşlının bir araya geldiği Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nı yürüten Büşra Aldoğan, günde ortalama 20 binin üzerinde Başkentli'yi ağırladıklarını söyledi.

            Yaşama ve insana dokunan BELMEK, BELTEK, hanım lokalleri, aile yaşam merkezleri ve kültürel etkinliklerin yer aldığı birimde, hizmet etmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Aldoğan, “Başkanımızla çalışmanın bize katkısı, her şeyi çok yönlü düşünmektir. Başkanımız, çok zeki ve inanılmaz derecede deneyimli ve aktif bir insan. Onun enerjisine elimizden geldiğince yetişmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

-TÜM CANLILAR İÇİN SAĞLIKLI BİR KENT

          Gerçek bir hayvansever olan Sağlık İşleri Daire Başkanı Şafak Uğur, bu göreve 2 yıl önce Başkan Melih Gökçek tarafından atandığını ifade etti.  ODTÜ Yabancı Diller Eğitim bölümü mezunu olan Uğur, “Bürokrasinin içinden gelmeyen bir kadın olmama rağmen, Başkanımızın bana güvenip, bu yüksek bir mevkide yetki vermesi onur verici. Bizde vizyon 1 ise Melih Bey'de 10'dur” dedi.  

       -İNŞAATTA KADIN ELİ… 

             2014 yılından itibaren Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı PORTAŞ şirketinin genel müdürlük görevini yerine getiren Mimar Ayşe Çalkan,  “Yaşadığım şehre, şehircilik anlamında katkı sağlamayı hedefliyorum. Yerel yönetimlerde çalışmanın en büyük avantajı, şehri ilgilendiren çalışmaların içerisinde yer almak” dedi.

            Çalkan, çok tecrübeli bir başkan olan Melih Gökçek ile çalışmaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu ifade etti.

         -SU, KANAL VE RUHSAT İŞLERİ

             ASKİ Genel Müdürlüğü’nde Su, Kanal ve Ruhsat Dairesi  Başkanlığı yapan inşaat mühendisi Özlem Kantar, bu görevi yapmaktan  dolayı çok mutlu olduğu belirterek, “Mesleki anlamda yapmam gereken her şeyi, 1992 yılından itibaren belediyecilikte yapıyorum.  Altyapı, yol ve köprü işlerinde kontrol mühendisi olarak çalıştım. Başkanımız Melih Gökçek ile çalışmak bize güç veriyor. Onun güvenini sarsmamak adına var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.         

       -ASKİ’NİN GELİR VE GİDERLERİNİ YÖNETİYOR

            1988 yılından beri ASKİ Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’nda görev yaparken, aynı birimin 2005 yılından itibaren Daire Başkanlığı görevini yürüten Reyhan Aral, “Başkanımın bize vermiş olduğu yetki doğrultusunda Ankara halkına hizmet etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.

       -" TÜM KADINLARI ÇALIŞMAYA DAVET EDİYORUM" 

            4 yıldır ASKİ İnsan Kaynakları Daire Başkanı olarak görevini sürdüren Nurhan Mermer,  Belediyenin  büyük bir okul olduğuna dikkat çekerek,  “Burada hayatın gerçeklerini, hayatın çok farklı yüzlerini öğreniyorsunuz ve yüzleşiyorsunuz. Bu sizin özel yaşantınızı da çok etkiliyor. Bende inanılmaz büyük etkiler ve değişikliklere yol açtı. Bize bu fırsatı tanıyan başkanımıza teşekkür ederek, tüm kadınları çalışma hayatına davet ediyorum” dedi. 

-"BELEDİYE BÜYÜK BİR OKUL"

ASKİ İşletmeler Daire Başkanlığını sürdüren Ferhan Orhan, çalışma hayatının içinde olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Halkla iç içe olan, bire bir hizmet veren yerel yönetimlerin en önemli kurumlarından biri olan ASKİ'de görev yapıyorum. Belediye'nin bir okul olduğunu düşünüyorum. Sayın Melih Gökçek'e, biz kadınlara güvenerek çok önemli görevleri teslim ettiği için teşekkür ediyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER