Gizli Kahraman Ak Parti'yi Bıraktı

AK Parti'nin kuruluşundan bu yana reklam ve tanıtım işlerini yürüten Erol Olçak 'Bırakıyorum' dedi.

Gizli Kahraman Ak Parti'yi Bıraktı
 Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte Ak Parti'nin kuruluşundan bu yana reklam ve tanıtım işlerini yürüten Erol Olçak 'Bırakıyorum' dedi.


ERDOĞAN'LA BİRLİKTE O DA BIRAKTI

Ak Parti'nin adını bulan, logosunu tasarlayan, iletişim stratejisini, seçim kampanyalarını belirleyen reklamcı Erol Olçak ,Erdoğan'la yıllardan beri çalışan reklamcı olarak biliniyor. Erol Olcak, Ak Parti serüvenini Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bıraktığını söyledi.

ERDOĞAN SERÜVENİNİN ARKASINDAKİ İSİM

Haber 7'nin haberine göre; Seçim dönemlerinde reklam filmleri ve şarkılarının seçilmesinde belirleyici olan Olcak, AK Parti’nin kuruluş çalışmaları sırasında Recep Tayyip Erdoğan’ın birlikte çalışma teklifini kabul etti. Kuruluşundan bugüne kadar AK Parti’nin siyasi iletişimini yürütüyor. "AK PARTİ" isminin bulunmasından parti kuruluşuna bir çok konuda etkin oldu. AK Parti’nin bütün genel ve yerel seçim kampanyalarını yönetti. 20 yıldır tanıdığı Başbakan Erdoğan'ın yanından hiç ayrılmadı.


AK Parti'nin 8. zaferi olan 30 Mart yerel seçimler sonrası, Başbakan Erdoğan'dan sonra gelen perde arkası isimlerin başında belki de Erol Olçak yer alıyor. Olçak, 20 yıldır tanıdığı Başbakan Erdoğan'ın yanından hiç ayrılmadı. 30 Mart zaferi ise Erdoğan'la birlikte 12 yılda kazandıkları zaferlerden 8.'si oldu.

HER ZAMAN PERDENİN ARKASINDA KALDI

AK Parti'nin adını bulan, logosunu tasarlayan, iletişim stratejisini, seçim kampanyalarını belirleyen reklamcı Erol Olçak her zaman perdenin arkasında kalmayı tercih etti. Hayatı boyunca verdiği röportaj sayısı bile bir elin 5 parmağını geçmez.

İMAM HATİP'TEN SANAT TARİHİNE

Olçak, daha önce verdiği röportajlarda İmam Hatip mezunu olduğunu açıklamıştı. İmam Hatip'te okurken resim, grafik ve tasarıma yönelik yeteneğini fark eden ünlü reklamcı hem geçmişine hem de Erdoğan'la olan ilişkisine yönelik şunları söylemişti:

"Çocukken ortaokul öğrencileri arasındaki resim yarışmasında Türkiye çapında derece almıştım. Yani o zamanlardan benim resim, grafik ya da tasarıma ilişkin bir yeteneğim vardı. Üniversiteye geldiğimde reklamcılıkla ilgili bazı organizasyonlarla ya da kişilerle tanıştım. Yani ressam olmayı ya da mimari tasarlamayı düşünürken reklamcılığı keşfettim ve öğrencilik yıllarımda reklam ajanslarında çalıştım. Dolayısıyla reklamcılık, üniversiteyi bitirmeden kesinlikle yapmak istediğim bir meslek ya da iş olarak karar verdiğim bir şeydi. Üniversite bittikten sonra bir arkadaşımla, 1987 yılında bir ajans kurduk."

ERDOĞAN İLE NASIL TANIŞTIK

Tayyip Erdoğan ile nasıl tanıştınız? Erbakan'a kampanya yaparken mi?

Yok. Erbakan ile çalışmam çok kısa oldu, ona bir konsept ve tasarım yaptım. Sayın Erdoğan ile il başkanıyken tanıştım, 1993 yılında. İlk tanışmam bir nezaket tanışmasıydı, kalabalık bir ekiple. 1994'te büyükşehir belediye başkanı seçildikten sonra çalışmaya başladık, o gün bugün birlikte çalışıyoruz.

ÇALIŞMAYA HİÇ ARAMA VERMEDİK

Birlikte çalışmaya hiç ara vermediniz mi?


Hayır, hiç ara vermedim. Bir tek, ara demeyelim de ben Sayın Erdoğan mahkumiyet alıp Pınarhisar'a gittiği zaman, ta o süreçte, 1999 yılında DYP'den teklif aldım. Tansu Hanım'ın kampanyasını yürüttüm. Sayın Erdoğan, Pınarhisar'daydı.

CEZAEVİNDEYKEN DE ÇALIŞIYORDUK

EAK Parti'yi diğerlerinden ya da Tayyip Erdoğan'ı diğer liderlerden ayıran en önemli özellik şu: Ben 19 yıldır Tayyip Erdoğan ile çalışıyorum, yasaklıyken bile siyasal iletişim yapılıyordu. Tayyip Erdoğan cezaevindeyken bile gazete ilanlarıyla bayram kutlamaları, davetiyeler...

ERDOĞAN BENİM KAHRAMANIM

Siyaseten de aynı çizgidesiniz.


Evet, aynı değerler ve aynı ideolojik çevrenin içerisinde bulunduğumuz için Tayyip Erdoğan'ın kendisini farklılaştırması, kendini yeni siyasete hazırlama süreçlerinde ben de o havzada bulunmuş birisiyim. O yüzden Tayyip Erdoğan halkın olduğu gibi benim de kahramanım aynı zamanda.

haber7

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 21:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER