Gazze'ye yapılan saldırılarda ölü sayısı yükseliyor

İsrail'in aralıksız olarak devam eden saldırılarında ölü sayısı 502'ye, yaralı sayısı 3 bin 150'ye ulaştı.

Gazze'ye yapılan saldırılarda ölü sayısı yükseliyor
 İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırıda dün en kanlı gün yaşandı. İsrail ordusu Şucaiyye mahallesinde adeta bir katliam yaptı. 60'dan fazla ölü, 400'den fazla yaralı olduğu kaydedildi. Tüm mahalle yerle bir olurken hastanelerde ve morglarda yer kalmadı. Saldırıların başından beri ölen Filistinli sayısı 502'ye, yaralı sayısı 3 bin 150'ye ulaştı. Bunların önemli bir kısmını ise çocuklar oluşturuyor.

İsrail katliama devam ediyor

İsrail'in Şucaiyye katliamı İZLE

Gazze'ye yapılan saldırılarda ölü sayısı yükseliyor İZLE

ENKAZDAN ÇOCUK CESETLERİ ÇIKTI

Son olarak İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda hedef aldığı Ebu Cami ailesine ait evin enkazından altısı çocuk dokuz kişinin cesedi çıkarıldı. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Han Yunus kentindeki Tüffah mahallesinde, İsrail ordusunun sabah saatlerinde düzenlediği saldırılarda hedef alınan Ebu Cami ailesine ait evin enkazından biri kadın altısı çocuk dokuz kişinin cesedine ulaşıldı. 20 kişinin ise yaralandığı ifade ediliyor.

"KÖMÜRLEŞMİŞ CESET PARÇALARI GETİRİLDİ"

Görgü tanıkları, İsrail ordusunun Siyam ailesine ait altı eve 13'ün üzerinde top mermisi attığı ve ateş açtığı bilgisini verdi. "Siyam ailesinin bireylerine ait kömürleşmiş ceset parçaları ve kollarıyla bacakları kopmuş yaralılar Avrupa Hastanesine getirildi" diyen Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in bu aileye karşı insanlık suçu işlediğini vurguladı.

"GAZZE'DE OLANLARI ANLATACAK SÖZ YOK"

İsrail'in katliam yaptığı Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'nde yaşanılanları AA muhabiri Metin Yüksel Kaya, yaşanılanları söyle anlatmıştı; 

"Olanları anlatacak kelime yok. Semtin yarısı yanmış. Sokaklarda bombardımanda öldürülmüş insan cesetleri var. Tıpkı Suriye gibi. Bölge sakinlerinden bir kısmı kaçamadıkları için bombardımana evlerinde maruz kalmış, bir kısmının ise kaçmaya ya da saklanmaya çalışırken hayatını kaybettiği görülüyor. Merdiven altında saklanırken yaşamını yitirmiş kadın ve çocuklar var. Bölgede hayatta kalanlar da olabilir... Yaşadığı bilinen ama çıkartılamayan kişiler var ve akıbetleri bilinmiyor"

SALDIRILAR 7 TEMMUZ'DAN BERİ SÜRÜYOR

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan üç Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye operasyon başlatmıştı.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2014, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER