Gazze'de görev yapan doktordan Obama'ya duygusal mektup

Gazze'de görev yapan Norveçli bir doktor, ABD Başkanı Barack Obama'ya çok duygusal bir mektup gönderdi.

Gazze'de görev yapan doktordan Obama'ya duygusal mektup
 Gazze’deki Şifa Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde görev yapan 67 yaşındaki Norveçli cerrah Mads Frederick Gilbert, Middle East Monitor’de yayınlanan açık mektubunda, ABD Başkanı Barack Obama’yı Şifa Hastanesi’nde bir gece geçirmeye davet etti.

İŞTE O MEKTUP 

Doktor Gilbert’in mektubundan satırbaşları;

“Sevgili arkadaşlar, Dün gece aşırı bir noktadaydı. Gazze’ye yönelik kara harekatı sonucunda araçlar dolusu parçalanmış, kanayan, ölen, her yaştan, sivil, masum Filistinli geldi. Ambulanslardaki kahramanlar (son 4 aydır maaş alamıyorlar) insanlık dışı bir iş yükünün altında, insanlara yardım etmeye çalışıyor... Bir kez daha ‘dünyanın en ahlaklı ordusu’ tarafından hayvan muamelesi gören insanlara...

'FİLİSTİN DİRENİŞİ BANA GÜÇ VERİYOR''

Yaralılara, iş arkadaşlarıma büyük bir saygı duyuyorum. Filistin ‘direnişi’ bana güç veriyor, her ne kadar bağırmak, birine sarılmak, ağlamak, kana bulanmış bir çocuğu koklamak istesem de... Toza bulanmış yüzler. Yo HAYIR! Daha fazla kanayan yaralı gelmesin, hala acil servisin yerinde kan gölleri var, kanlı sargı bezleri her yerde, temizlikçiler kan birikintilerini, dokuları, saçları, giysileri, ölülerden arta kalanları süpürüyor, tekrar hazırlanmak için, her şeyi tekrar etmek için.

''HİÇBİR ŞEYİMİZ YOK''

Sadece son 24 saatte 100’den fazla vaka geldi Şifa’ya. Her şeyi olan en deneyimli hastaneye bile yetecek kadar, ama burada.. Hiçbir şeyimiz yok: Elektrik, su, ilaç, ekipman... Her şey paslı ve geçmiş hastane müzelerinden alınmış gibi görünüyor. Ama buradaki kahramanlar hiçbir şeyden şikayet etmiyor... Bu satırları size yazarken yatağımda yalnız başıma gözyaşı döküyorum, sıcak ama işe yaramayan acının, öfkenin ve korkunun gözyaşlarını. Bu yaşanıyor olamaz! Ama sonra, şimdi, İsrail’in savaş makinesi acımasız senfonisine yeniden başlıyor, gemilerden top salvoları sahile düşüyor, F-16’lar kükrüyor, İHA’lar (insansız hava aracı) ve Apache’lerin gürültüsü. Hepsi ABD’de tarafından üretilmiş ve ödenmiş.

"SİZİN KALBİNİZ VAR MI?"

Bay Obama, sizin kalbiniz var mı? Sizi, bir gecenizi, sadece bir gecenizi bizimle Şifa’da geçirmeye çağırıyorum. Belki hademe kılığında gizlenirsiniz. Yüzde yüz eminim, bu tarihi değiştirecektir. Kalbi ve gücü olan hiç kimse bir geceden sonra Şifa’dan, Filistin halkına yönelik katliamı bitirmeye karar vermeden çıkamaz. Ama kalpsiz ve vicdansızlar hesaplarını yaptılar ve Gazze’ye yönelik bir başka katliam planladılar. Kan nehirleri bu akşam da akmaya devam edecek. Ölümün araçlarını harekete geçirdiklerini duyabiliyorum. Lütfen. Yapabileceğiniz her şeyi yapın. Bu daha fazla süremez."

CEP TELEFONU IŞIĞINDA AMELİYAT

Son 17 yılda sayısız kez Şifa Hastanesi’nde gönüllü olarak çalışan DR. Gilbert, Associated Press’e verdiği röportajda, “Ameliyatın ortasındayken elektirikler giderse, sizce Filistinliler ne yapıyordur?.. Cep telefonlarını çıkarıp ekran ışığıyla ameliyat masasını aydınlatıyorlar” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2014, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER