Engelli Yusuf Akgün, belediyeden destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşları her konuda desteklemeye devam ediyor. Yaşamı boyunca karşısına çıkan tüm engelleri aşan bedensel engelli Yusuf Akgün'ün açtığı sergiye, Ankara Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yaptı.

Engelli Yusuf Akgün, belediyeden destek

 "YEŞİLÇAM’IN RENKLERİ" KARAKALEMLE HAYAT BULDU

         Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'nın da gezdiği sergide, 1960-1990 dönemine ait Yeşilçam sinemasının aktör ve aktrislerin karakalem resimleri yer aldı.

         20 yıldır resimle uğraşan Yusuf Akgün, “Yeşilçam’ın Renkleri” adlı sergisi için resimlerini 1.5 yılda tamamladığını söyledi. Göz ölçüsü kullanarak ağzıyla resimleri çizdiğini anlatan ve Başkan Tuna’ya desteklerinden dolayı teşekkür eden bedensel engelli ressam Akgün, film sahnelerinden esinlendiğini ifade etti.

 

ENGELLERİ AŞAN HAYAT ÖYKÜSÜ

         6 yaşında elektrik direğine çıktığı sırada elektrik akımına kapılması sonucu iki kolunu kaybeden Akgün, judo, yüzme, atletizm ve kickbox alanında bölge ve ülke bazında aldığı derecelerle aynı zamanda Milli Sporcu ünvanına sahip. Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği ressam, 2005 Dünya Paralimpik Oyunları dahil 13 farklı ülkede Türkiye’yi temsil etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2018, 01:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER