Egemen Bağış hakkındaki soruşturmayı değerlendirdi

Egemen Bağış, Zürih savcısının başlattığı soruşturmayı değerlendirdi.

Egemen Bağış hakkındaki soruşturmayı değerlendirdi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İsviçre'de yaptığı "Ermeni soykırımı yoktur diyorum, gelip beni tutuklasınlar" çıkışının ardından Zürih Savcısı'nın kendisi hakkında soruşturma başlatması üzerine açıklamalarda bulundu.

"GELSİNLER TUTUKLASINLAR" DEMİŞTİ

Bağış, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu yıllık toplantısının ardından 28 Ocak'ta geçtiği Zürih kentinde Sezen Aksu'nun konserini izlemişti. Bağış, burada yaptığı açıklamada, Fransa'daki 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasa teklifiyle ilgili bir soru üzerine şu ifadeleri kullanmıştı: "Bu konuda sayın Başbakanımız gerekenleri söyledi. Bu karar bizim için yok hükmündedir. Fransa'da akıl sahiplerinin akıl sahibi olmayanlardan fazla olduğuna inanıyoruz. İsviçre de bildiğimiz kadarıyla sözde soykırımı reddetmenin suç olduğu bir ülke. Biz bugün İsviçre'deyiz ve ben diyorum ki 1915 olayları soykırım değildir. Gelsinler beni tutuklasınlar. Bu tür çabaların ben yaşama şansı olduğuna inanmıyorum. Bunlar bir kağıt parçasından öteye gitmez."

YOK HÜKMÜNDE

Bağış, "Bu tür girişimler bizim için yok hükmündedir." derken, Ermeni Soykırımı iddiaları konusunda arşivlerin açıldığını ve tarihçilerin ortak çalışma yapması gerektiğini vurguladı.

GEREKİRSE YİNE SÖYLERİM

Zürih savcısı hakkında da "Boşuna uğraşması için, sözlerimin arkasındayım" diyen bağış sözlerini "Gerekirse Davos'a gider, bir daha aynı sözleri söylerim" dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2012, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER