Dünya mirasları yeni nesille emanet

Ankara Büyükşehir Belediyesi 23. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’nu ziyaret etti.

Dünya mirasları yeni nesille emanet

 Dünya Mirası Gezginleri Derneği Başkanı Atilla Ege’nin verdiği eğitim seminerine katılan çocuklar, dünyanın farklı bölgelerinden kültürel ve doğal mirasları, adaylık süreçleri ve değerlendirme kriterleri hakkında yeni bilgiler öğrendiler.

 

TÜRKİYE DÜNYA MİRAS LİSTESİ’NDE 17. SIRADA

Çin Seddi’nden Tac Mahal’e, Mısır Piramitlerinden Meksika’daki Balina koruma alanına, Bosna Hersek’teki Mostar Köprüsü’nden bin 645 metreyle dünyanın en derin gölü unvanına sahip Baykal Gölü’ne kadar birçok dünya mirası bulunuyor.

Dünyadaki 192 ülkede 832 kültürel, 206 doğal ve 35 adet karma (doğal ve kültürel ) toplam bin 73 dünya mirası alanı mevcut. En fazla dünya mirasına sahip ülke sıralamasında ilk üç sırayı İtalya, Çin ve İspanya çekiyor. Türkiye ise Dünya Miras Listesi’nde 17. sırada yer alıyor.

 

MİNİKLERDEN SORU YAĞMURU

Birleşmiş Milletler koruması altındaki ülkelerin UNESCO amblemi kullanmalarının önemini anlatan araştırmacı-seyyah Atilla Ege’yi minikler adeta soru yağmuruna tuttu.

Bin 73 Dünya Mirası alanından 920 tanesini görerek bu konudaki dünya birinciliğini elinde bulunduran Atilla Ege, geleceğin dünya mirasının yeni nesillere emanet olduğunu vurguladı.

Seminerin sonunda Çocuk Meclisi üyeleri de “Genç Dünya Mirası Koruyucusu” unvanı olarak adlandırılan “Patrimonito” sertifikalarını aldılar.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2018, 01:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER