Demokrasi nöbetinde halk yine meydanlardaydı

Başkent'te demokrasi nöbetinin 6. günü, yine coşkulu kalabalıklara sahne oldu. Kızılay Meydanı'nı dolduran onbinlerce Başkentli'ye, nöbetin 6. gününde, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dünya Şampiyonu milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Taha Akgül, Sanatçı Sinan Akçıl ve Kent Konseyi üyeleri de destek vererek, halkı selamladılar.

Demokrasi nöbetinde halk yine meydanlardaydı

 Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan platformda, ellerindeki Türk bayrakları ve dövizlerle meydanı dolduran kalabalığa seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Nasılsınız, nöbet nasıl gidiyor” diye sordu. Kalabalığın, “Gökçek burada, FETO’cular nerede ?” şeklindeki tezahüratı üzerine Başkan Gökçek, “FETO’cular, Türkiye’den tüymekle ya da savcımıza, polisimize hesap vermekle meşgul şu anda” diye cevap verdi.

Gökçek, sözlerine şöyle devam etti :

         “Değerli kardeşlerim, dün bir ara buradan ayrılıp, Sayın Cumhurbaşkanımın yanına gittim. Bana,"5 günden beri Ankara nasıl gidiyor, ben ara sıra bakıyorum. Her gün Kızılay daha kalabalık. Hepsine selamımı söyle, alınlarından öptüğümü söyle, özellikle' dedi. Size Cumhurbaşkanımızın özel selamını getirdim. Artık biliyorsunuz, Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul’da değil, Ankara’da. Dolayısıyla demokrasi bekçiliğinin en önemli görevi, Ankara’ya düşüyor, onun için buradaki demokrasi kahramanlığının  anlamı çok daha büyük.”

     Kızılay Meydanı’nda her gün daha da kalabalıklaşarak demokrasi nöbetine devam edileceğini belirten Başkan Gökçek, “Başkomutanımız emredene kadar buraları terk etmeyeceğiz, söz mü ?” diyerek Başkentlilerden söz aldı.

 

-"TANKLARI DURDURMANIN YOLUNU BU MİLLET BULMUŞ"

Herkesin bir Twitter hesabı olmasını da isteyen Başkan Gökçek, darbe girişimi gecesi, vatandaşların tankları nasıl engellediğini, aldığı bilgileri Twitter hesabından sürekli duyurduğunu hatırlattı. Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

“Hayatımda bilmediğim, tankları durdurmanın yolunu bu millet  bulmuş. Kimisi demir çubuğu paletlerin arasına sokmuş, kimisi egzozun içine fanila sokmuş, içeri vurunca egzoz dumanıyla tankları boşaltmışlar. Helal olsun bu Türkiye’ye. Allah razı olsun, bu kalabalığa bakın.

Bu ülkede şerefli ordumuz, başımızın tacı. Ne yiğit subaylar var.  FETO’nunkiler asker değil, onlar vatan haini. En kısa zamanda Türk ordusunda bir tanesi kalmayacak İnşallah” şeklinde konuştu.

Nöbete devam edeceklerini belirten Başkan Gökçek, Etimesgut’ta meydana gelen hareketlenme söylentileri üzerine çok sayıda insanın oraya gittiği belirterek, “Laf çıktı, bugün 'Etimesgut’ta hareketlenme var' dediler. Etimesgut’a buradaki kadar insan doldu. Allah’ın izniyle bu demokrasi kahramanları olduğu sürece, bu imanlı insanlar olduğu sürece bize ne top dayanır, ne tüfek dayanır. Ne roket dayanır. Burada iman var çünkü iman. Hepinize helal olsun” diye konuştu.

Daha sonra kalabalıkta ailesiyle bulunan küçük bir bebeği kucağına alan Başkan Gökçek,  “Bugünkü en küçük nöbetçiye bak” diyerek kalabalığa gösterdi.

 

-DAVUTOĞLU: “BİZ BAŞKENTLİ'YİZ. BAŞVERİRİZ, BAŞ EĞMEYİZ”

           Kızılay Meydanı'nda demokrasi nöbetinde konuşan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ise ülkelerin kaderlerini belirleyen şehirler olduğunu ifade ederek, “Ankara’mızın yiğit insanları, değerli Başkentliler, Başkentli olmak kolay değil. Ülkelerin kaderlerini belirleyen, geleceğini istikbalini belirleyen şehirler vardır ve onların tarihleri vardır. İşte Ankara, ülkemizin kaderinin belirlendiği şehir olmuştur.  Bu ülkeyi, bu devleti kolay bulmadık. Allah Ankaralılardan razı olsun" diye konuştu.

 

  -SİNAN AKÇIL'DAN, "BİR BAŞKADIR BENİM MEMLEKETİM"...

          Geceye katılan Sanatçı Sinan Akçıl da platforma çıkarak, “Sizinle aynı ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum. Sizin olduğunuz yerde darbe olmaz. İyi ki varsınız” dedi. Akçıl daha sonra Başkentlilerle birlikte, “Bir Başkadır Benim Memleketim" parçasını seslendirdi 

          Dünya Şampiyonu ASKİ Spor'lu Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, vatandaşları selamlayarak, şehitleri rahmetle andıklarını ve her zaman darbenin karşısında olduklarını söyledi.

          Yine Dünya Şampiyonu ASKİ Spor'lu Milli Güreşçi Taha Akgül de “Bu milletin gururlu insanlarısınız. Milletimizi yalnız bırakmadınız. Darbe gecesi kamptaydık. Ankara'ya halkımızla beraber olmaya, destek vermeye geldik” diye konuştu.

          Gecede Kur'an tilaveti de okundu. Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı marşlarla kalabalığı coştururken, Sakarya Çiçekçiler Derneği tarafından da vatandaşlara gül, Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara su ve çeşitli kumanya dağıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2016, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER