Demir yolunda güzergah değişiyor

Ankara Garı ile Kayaş İstasyonu arasındaki mevcut 2 tren hattının, 4 hatta çıkarılması projesi kapsamında, demiryolu güzergahında bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait taşınmazlar, TCDD’ye devredilecek.

Demir yolunda güzergah değişiyor

 Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında, konuya ilişkin Başkanlık Yazısı görüşüldü.

TCDD tarafından yürütülecek olan Ankara Garı ile Kayaş İstasyonu arasındaki mevcut 2 hattın, 4’e çıkarılması projesi kapsamında yeni demiryolu güzergahının farklı bölgelerinde bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplam 4.165,76 metrekarelik alanın kamulaştırma kanunun 30. Maddesi’ne göre bedeli karşılığında devrini öngören Başkanlık Yazısı’nda, söz konusu alanların TCDD’ye devrinin yapılabilmesi için Büyükşehir Belediye Encümeni’nin yetkili kılınması yönünde karar alınması istendi.

Başkanlık Yazısı doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki söz konusu alanın TCDD’ye devir işlemini yapmak üzere Belediye Encümeni’nin yetkili kılınması, oybirliğiyle onaylandı.

 

-TARİHİ TAŞ BİNA ONARILACAK-

Meclis Toplantısı’nda;  Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Merkez Binası’nın, Büyükşehir Belediyesi’nce onarılması önerisi de oybirliğiyle kabul edildi.    

Daha önce Ankara Büyükşehir Belediyesi Merkez Binası olarak hizmet veren, daha sonra Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne verilen Ulus’taki tarihi taş binanın onarımı için oda tarafından talep geldiği belirtilen Başkanlık Yazısı’nda, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Merkez Binası’nın rölöve, restitüsyon ve restorasyon Projelerinin Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilmesi için Meclis’ten olur istendi.      

Meclis, Başkanlık Yazısı doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Merkezi olarak hizmet veren tarihi taş binanın onarılmasına, oybirliğiyle onay verdi.  

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2016, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER