Çocuklar “Bilişim Garaj Akademisi"ni ziyaret etti

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, Gazi Üniversitesi Teknopark’ta faaliyet gösteren “Bilişim Garaj Akademisi” ile başlattığı ortak proje ile geleceğin bilim adamlarını yetiştiriyor.

Çocuklar “Bilişim Garaj Akademisi

 Doç. Dr. Selçuk Özdemir ve akademisyenler tarafından 2012 yılında kurulan Bilişim Garaj Akademisi, çocuk ve gençlere bilimi sevdiriyor. Akademi’de kodlama, üç boyutlu tasarım, akıllı cihaz tasarımı, web tasarımı ve girişimcilik alanlarında eğitim veriliyor.

 

MİNİK BİLİMADAMLARI

Ankara Büyükşehir Belediyesi 23. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, "Bilgisayar Programlama Çocuk Oyuncağı", "Robot Yapımı", “Çocuklar İçin Web Tasarımı ve Yazılım” ile "Üç Boyutlu 3D Yazılım" gibi atölye çalışmalarına katıldı. Çocuk Meclisi binasında "Robotik Uygulamalar, Kodlama ve 3D Üç Boyutlu Tasarım Eğitimi"ni alan minikler, yeni tasarımlarıyla da Başkent’in Stephen Hawking’leri, Albert Einstein’ları olmaya aday olarak gösteriliyor.

 

ÜÇ BOYUTLU TASARIMLA TANIŞTILAR

          Bilim Garaj Akademisi eğitmenleri Melis Şanlı, Sevgi Yıldırım, Sinan Şenlik ile AR-GE Uzmanı Hüseyin Var tarafından verilen eğitim, iki oturum şeklinde gerçekleşti. İlk olarak Tinkercad ve Sketch-Up programlarıyla tanışan, üç boyutlu tasarım deneyimi yaşayan çocuklar, geometrik şekiller kullanarak ilk tasarımlarını yapma fırsatını buldular.

 

BİLİMİN EĞLENCELİ YANI

Çocuklar, aldıkları “kodlama” eğitimiyle, birçok teknolojik aracın çalışma prensibini yakından görerek, akıllı cihaz tasarımlarına yönelik blok kodlama çalışmasıyla kendi devrelerini oluşturdular.

İçinde sensörler, Arduino Uno mikrodenetleyici, breadboard, DC motor, servo motor, RGB LED ve çeşitli LED’lerin yer aldığı atölye kutularını kullanarak yürüttükleri Scratch for Arduino ile Akıllı Cihaz Tasarımı eğitimini tamamlayan 23. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, eğlenceli ve öğretici bir çalışmayı daha geride bıraktı.

Karmaşık görünen cihazların işleyişine ait temel bilgileri öğrenen ve çevrelerindeki hemen hemen her akıllı cihazı kendilerinin de yapabileceğini gören çocuklar, kodlama eğitiminin sistematik düşünmeye yaptığı katkının önemi konusunda da bilgilendirildiler.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2018, 01:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER