Çocuk Meclisi üyeleri zabıta oldu

Büyükşehir Belediyesi 22. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda, Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleriyle birlikte restoranları ve gıda maddeleri satan işyerlerini denetledi. Çocuklar, vatandaşlara, Zabıta Daire Başkanlığı’nın bastırdığı “Bilinçli Tüketici Rehberi” dağıttı.

Çocuk Meclisi üyeleri zabıta oldu

 Kızılay Milli İrade Meydanı’na zabıta üniformalarıyla gelen küçük zabıtalar, denetimden önce Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı yetkililerinden,  denetim sırasında yapmaları gereken konular hakkında bilgi aldı. Daha sonra çocuklar, zabıtaların refakatinde, çevredeki fast-food restoranlar ile gıda maddesi satan bazı işyerlerini denetledi. 

Denetim sırasında, küçük zabıtalar, fast-food restoranların mutfaklarında personelin sağlık kurallarına uyumu ve ürünlerin korunmasıyla ilgili hijyen denetimi yaptılar, satılan ürünlerde soğuk zincir koşullarına uyulup uyulmadığını denetlediler . Denetimlerine, gıda maddeleri satılan dükkanlarda devam eden çocuklar, raflarda bulunan ürünlerin son kullanım tarihlerini de kontrol ettiler ve vatandaşlara, haklarını anlatan "Bilinçli Tüketici Rehberi” dağıttılar.

Zabıta üniformaları ve sevimli tavırlarıyla ilgi çeken küçük zabıtalar, hem esnaftan hem de vatandaşlardan büyük ilgi gördüler.

 

-KAMPANYA YAYGINLAŞTIRILACAK

Tüketicileri, haklarını bilmeleri ve kullanmaları konusunda bilinçlendirmek amacıyla yoğun bir kampanya yürüttüklerini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi yetkilileri, denetimlerin, hakkına sahip çıkan tüketicilerin desteği ve işbirliğiyle daha da verimli olacağını ve kampanyanın, Başkent’in değişik noktalarında yaygılaştırılarak süreceğini söylediler.

Yetkililer, kampanya kapsamında bastırdıkları “Bilinçli Tüketici Rehberi”nin de tüketicilerin, alışverişlerde mağdur olmamaları için nasıl bir yol izleyeceklerini gösterdiğini ve daima el altında bulundurulması gerektiğini kaydettiler.

Çocuk Meclisi Başkanı Ayşe Dila Karakaya da “Tüketici haklarının adı var fakat bunların ne olduğu pek bilinmiyor. Bu nedenle tüketici haklarının bilinmesi ve herkesin hakkını daha iyi savunabilmesi için zabıta ağabeylerimizle işbirliği içinde hem denetim yapıyoruz hem de rehber dağıtıyoruz. Bunda da amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2017, 02:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER