BÜYÜKŞEHİR’İN “HALK İFTARI

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezlerinde kurulan iftar çadırlarının dışında Başkent’in dört bir yanında düzenlenen “Halk İftarları” yoğun ilgi görüyor.

BÜYÜKŞEHİR’İN “HALK İFTARI
 Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezlerinde kurulan iftar çadırlarının dışında Başkent’in dört bir yanında düzenlenen “Halk İftarları” yoğun ilgi görüyor.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de katıldığı geniş katılımlı Halk İftarları bu kez Başkent’in en uzak ilçesi Evren’de gerçekleştirildi. Evren’de düzenlenen iftar yemeğinde de ilçelere özel Ramazan müjdeleri vermeye devam eden Başkan Gökçek, “Evrin’i balıkçılık konusunda merkez yapacağız”dedi.

Evren Belediyesi önündeki alanda kurulan İftar sofrasına Başkan Gökçek’in yanı sıra milletvekilleri, Evren Belediye Başkanı Abdulkadir Demirci, bürokratlar, STK temsilcileri ile binin üzerinde Evrenli vatandaş katıldı.       

Aynı sofrada binleri buluşturan Büyükşehir Belediyesi’nin iftar yemeğinin verildiği alanı dolduran ilçeliler, ilahiler ve semazen gösterileri arasında iftar saatini beklediler.  Ezanın okunmasıyla birlikte Başkan Melih Gökçek’in de eşlik ettiği iftar sofrasında oruçlar Büyükşehir Belediyesi’nin ikramlarıyla açıldı.

İftar yemeğinin ardından ilçelilere seslenen Başkan Gökçek, konuşmasına “iftarımıza şeref verdiğiniz için teşekkür ederim. Sefalar getirdiniz, hoş geldiniz. Ramazan-ı şerifiniz hayırlı olsun, Cenabı Allah evlerinizi şen, işlerinizi bereketli etsin” diyerek başladı.

Evren ilçesinin Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne dahil olmasının ardından, birlikte ilk iftarın gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Gökçek, “Rabbimiz inşallah önümüzde 5 yıl süresince hep birlikte iftarların yapılmasını bize nasip eder” dedi.

Yerel seçimlerde hem Evren’e hem de Büyükşehir Belediyesi’ne verdikleri destekten dolayı vatandaşlara teşekkür eden Başkan Gökçek şunları söyledi:

“Sizlere seçimlerden önce demiştim ki ‘İlçede ve büyükşehirde bizi seçin, ondan sonra hizmeti görün’. Siz görevinizi yerine getirdiniz. İlçede Abdukkadir kardeşimi, Büyükşehirde de beni göreve getirdiniz. Bundan dolayı sizlere şükranlarımı sunmayı bir borç bilirim. Madem siz bizi hizmete layık buldunuz, biz de hizmetleri bir bir yerine getireceğiz.”

 

-EVREN BALIKÇI KASABASI OLACAK 

Konuşmasına Evren’in bir parçası olan Hirfanlı Barajı’nda balıkçılığın geliştirilmesi için çalışmalar gerçekleştireceklerini kaydederek devam eden Başkan Gökçek, “Süreyi kısaltmak için acil ihaleye çıkarak kayıklar alacağız. Aldığımız bu kayıkları başkanla birlikte Temmuz ayının ortalarında çekilecek kuralarla kayıkçılarımıza teslim edeceğiz.  Uzun ihale süresini beklemeden kayıkların ilk bölümünü vermiş olacağız. Böylece Evrenimizi tam bir balıkçı kasabası yapmış olacağız. Ayrıca seçimlerde söz verdiğim gibi köylerin asfaltını da en kısa zamanda tamamlayacağız ” diye konuştu.

10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de kısaca değinen Başkan Gökçek, Evrenlilerden oy verirken beynelminel güçlerin dayatması adaya değil, istikrardan ve kalkınmadan yana olan milli olan adaya oy vermelerini istedi.

 

-“EVREN’DE İLK KEZ BÖYLE BİR ORGANİZASYON OLUYOR”   

Halk İftarı programında kısa bir konuşma yapan Evren Belediye Başkanı Abdulkadir Demirci de ilçelerinde ilk kez böyle iftar programı düzenlendiğini ifade ederek, “Bizleri sevince boğdunuz” dedi. 

Başkan Demirci, seçimlerin ardından Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman yanlarında olduğunu hissettiklerini vurgulayarak, “Üç ay gibi kısa bir süre içinde otobüs verdiniz, çevre düzenlemesi yaptınız. Bunlar için sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Gökçek’e plaket ve çiçek takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2014, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER