BÜYÜKŞEHİR'DEN TAKDİR EDİLECEK ÇALIŞMA..

Büyükşehir'den engelliye özel kar temizliği. Tübitak'ta çalışan ve her gün otobüsle işine gitmek zorunda olan ortopedik engelli Nihat Atalan oturduğu evin önündeki karların temizlenmesi için Alo 153'ü arayarak Büyükşehir Belediyesi'nden yardım istedi.

BÜYÜKŞEHİR'DEN TAKDİR EDİLECEK ÇALIŞMA..
           Ankara’nın tamamında etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle hem araç yollarını açık tutmak hem de kaldırımları yayalar için güvenli hale getirmek için gece gündüz çalışan Büyükşehir Belediyesi, bir engelli vatandaşın talebini geri çevirmeyerek, evinin önündeki yolu kar ve buzdan arındırdı.

          TÜBİTAK’ta çalıştığını, kar ve buzlanma nedeniyle büyük güçlük çektiğini bildiren ortopedik engelli Nihat Atalan, Büyükşehir Belediyesi ALO 153 hattını arayarak, evinin önündeki yolun temizlenmesi talebinde bulundu.  

          Ankaralıların taleplerini Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerine ileten ALO 153 (Mavi Masa) Atalan’ın yardım çağrısını Kent Estetiği Dairesi’ne iletti.

Büyükşehir Belediyesi Kent Temizlik ekipleri, Nihat Atalan’ın Etlik Adnan Yüksel Caddesi üzerinde oturduğu apartmanın önüne gelerek kar temizliği çalışması yaptı. Ekipler, Atalan’ın oturduğu apartmandan her gün kullandığı otobüs durağına kadar olan yolu kar ve buzdan arındırdı.

 

-TEMİZLİK YAPILDI, TEŞEKKÜR ETTİ…

          50 yaşında ve iki çocuk sahibi olduğunu anlatan Nihat Atalan, küçük yaşta geçirdiği çocuk felci yüzünden ortopedik engelli durumuna düştüğünü söyledi. Engelli olarak yaşamanın zorluklarını dile getiren Atalan, “Ankara’da yoğun bir kar yağışı oldu, bu herkes için sevindirici bir durum, ancak özellikle koltuk değneği kullanan engelliler olarak kar yağışında daha fazla dikkat etmemiz gereken bir döneme girdik” dedi.

          Atalan, “Kar yağışından sonra Büyükşehir Belediyesi’nin Alo 153 hattını aradım ve yardım talebinde bulundum. Büyükşehir Belediyesi ekipleri ertesi sabah geldi, evimin önünü, her gün işe gitmek üzere otobüs durağına kadar kullandığım yolu kar ve buzdan arındırdı. Böyle durumlarda engelliler için kamuda tatil olsa bile bizim de sokağa çıkma ihtiyacımız var. Evimin önü temizlendikten sonra daha rahat dışarıya çıkabilme imkanına kavuştum. Çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2015, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER