Büyükşehir'den sıcacık destek

Sosyal belediyecilik ilkesiyle hizmetlerini sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik desteklerine devam ediyor.

Büyükşehir'den sıcacık destek

  Başkent’te yaşayan dar gelirli vatandaşların; ekmek, gıda, temizlik malzemesi gibi temel ihtiyaçlarını yaz-kış karşılayan Büyükşehir Belediyesi, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte ekonomik sıkıntı içerisinde olan vatandaşlara yakacak desteğinde bulunuyor.

 

SICACIK DESTEK

         Başkentli vatandaşlara kömür yardımı yaparak yuvalarını ısıtan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, her yıl olduğu gibi bu yıl da ortalama 80 bin aileye yakacak desteği sağlıyor.

         Her bir aileye yaptığı 1 tonluk kömür desteğini, ihtiyaç sahiplerinin evlerinin kapısına kadar götüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, yardımda bulunulacak aileleri belirlerken de Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yoksulluk sınırını baz alıyor.

 

YARDIMLAR KIŞ BOYUNCA SÜRECEK

         Kış ayları boyunca devam edecek olan kömür desteği için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'nda bulunan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na ait bankolara veya Osmanlı İş Merkezi'ne nüfus cüzdanlarının aslı ve fotokopileri ile birlikte başvuru yapabiliyor.

         Yakacak yardımı için başvuran ailelerin talepleri, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın uzman ekipleri tarafından evlerinde yapılan inceleme sonucunda belirleniyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2018, 16:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER