Büyükşehir'den öğrencilere yardım

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 20 yıldır öğrencilere sağladığı büyük desteği, 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde de sürdürüyor.

Büyükşehir'den öğrencilere yardım

 Yeni eğitim-öğretim döneminin açılmasından sonra, belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere bot, kaban, çanta ve kırtasiye yardımları yaparak çocukların yüzünü güldüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında sorumluluk alanına dahil edilen ilçelerle birlikte toplam 25 ilçede, son 3,5 yılda 170 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye, 190 bin öğrenciye de giysi, bot ve kaban yardımında bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, ihtiyacı olan öğrenciler, okul idarecileri ve öğretmenler tarafından belirleniyor. Oluşturulan listeler, okullar tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderiliyor. Buradan Büyükşehir'e ulaştırılan listeler doğrultusunda da öğrencilerin ihtiyaçları belirleniyor. Giysiler, ihtiyaç sahibi öğrencinin beden ve ayak ölçülerine göre hazırlanıyor. 

Öğrencilerin isim listeleri Büyükşehir yetkililerine ulaştıkça, bot, kaban ile içinde 5 defter, suluk, cetvel seti, kalemtıraş ve silgi ile 2 düzine kalem bulunan çantalar, Büyükşehir’e ait araçlarla okullara götürülüyor. Yardımlar,  TC kimlik numaralarına göre hazırlanan tutanakla, büyük bir titizlikle, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve okul yöneticileri tarafından teslim ediliyor.

               Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime verdiği önemin bir göstergesi olan eğitim yardımları, engelli rehabilitasyon okulları başta olmak üzere tüm ilçelerdeki kamuya ait okullarda gerçekleştiriliyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2017, 03:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER