Büyükşehir ve hayvanseverler el ele

Gönüllü hayvanseverler yaklaşık 2 bin 100 civarında sokak hayvanına ev sahipliği yapan Gölbaşı Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, sokak hayvanlarının daha refah ve daha konforlu bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri, hayvanların ihtiyaç ve sorunlarının belirlenebilmesi amacıyla her ay düzenli olarak hayvanseverlerle buluşacak.

Büyükşehir ve hayvanseverler el ele

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “şeffaf belediyecilik” ilkesi ve “ortak akıl” vurgusuyla kent yönetiminde Başkentlilerin görüşlerini önemsiyor.

    Hayvan hakları konusunda kapsamlı çalışmalar yürüten Ankara Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik sorunları çözüme kavuşturmak için gönüllü hayvanseverlerle iş birliği yapıyor. Bu yönde çalışmalarını hızlandıran Sağlık İşleri Daire Başkanlığı başlattığı yeni bir uygulama ile her ay düzenli olarak hayvanseverlerle buluşacak.

 

BAŞKENT’TE HAYVANLAR İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ

    Sokak Hayvanları Çalıştayı’ndan Hayvanlarda İlk Yardım Eğitimine kadar birçok alanda hayvan refahı için yeni projeler üreten Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı şimdi de sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını tespit etmek için her ayın 2. haftası hayvanseverleri Gölbaşı Rehabilitasyon Merkezi’nde konuk ediyor.

   Çankaya Karataş Mahallesi’nde 6 bin sokak hayvanı kapasiteli modern rehabilitasyon merkezi yapımı için 16 Eylül 2020 tarihinde ihale gerçekleştiren Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, hayvanların refahı için daha sağlıklı yaşam koşulları oluşturmayı amaçlıyor. Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi noktasında Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezleri’nde tedavisi tamamlanan kedi ve köpekleri sahiplendirerek, hayvanların sıcak ve güvenli yuvalarda yaşamasına da aracılık ediyor.

 

REHABİLİTASYON MERKEZİ 24 SAAT CANLI OLARAK İZLENEBİLECEK

    Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, gönüllü hayvanseverlerle sık sık buluşacaklarını ve onların görüş ve önerilerini dikkate alarak el ele çalışacaklarını açıkladı:

Geçen ay söz vermiştik. Bundan sonra her ay gönüllülerimizle rehabilitasyon merkezinde buluşacağız. İyileştirme çabalarımız devam ediyor. Rehabilitasyon merkezlerimiz artık ‘www.seyret.ankara.bel.tr’ adresi üzerinden 24 saat kamera ile canlı olarak izlenebilecek.”

 

HAVYANSEVERLERDEN SAHİPLENME ÇAĞRISI       

   Gölbaşı Barınağını düzenli olarak ziyarete gelen gönüllü hayvanseverler, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ile her ay düzenli olarak bir araya gelmelerinin hayvanların geleceği için önemli olduğuna şu sözlerle vurgu yaptılar:

-Bülbün Erdoğan: “14 köpeğim için özel bir yer yaptım. Hayvanlarıma kucak açacak yer arıyordum. Bana Büyükşehir Belediyesi kucak açtı. Derneklerden de belediyelerin çalışmaları için taşın altına ellerini koymalarını ve belediyelere yardımcı olmalarını istiyorum. Pandemi sürecinde ise Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarını yalnız bırakmadı çok teşekkür ediyoruz.”

-Gülşen Saylam: “Büyükşehir her zaman yanımızda. Her zaman hayvanlarımıza destek oldu, onlara yer gösterdi. Bir sıkıntı olduğunda imdadımıza yetişiyor. Biz gelişmelerden çok memnunuz ve daha da iyi olacağına inanıyoruz.”

-Mehmet Armağan Akçay: “Hayvanseverlerin sokak hayvanlarımıza sahip çıkması lazım. Hayvanlarımızı kurtarmamız mümkün. Bu ülkede 30 milyon hayvansever var. 30 milyon hayvanseveri biz layıkıyla aydınlatabilir ve hayvanların kıymetini anlatabilirsek o zaman sokak hayvanları açıkta kalmaz. Barınaklardaki sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi, barınakların tavsiye edilip onların yerine hayvan hastaneleri kurulması lazım. Kalıcı çözümler için de birlik olmamız gerekiyor.”

-Özgü Demirelli: “400 sokak hayvanına bakıyoruz. Kısırlaştırma, sağlık ve besleme konusunda Büyükşehir Belediyesi bize çok destek oluyor. Büyükşehir’in sokak hayvanlarına yaptığı tüm destekler  için teşekkür ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2020, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER