Büyükşehir mülteci çocuklarına sahip çıkıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’nde, sokakta çalışan çocukların topluma entegre edilmesi çalışmalarının yanı sıra ülkelerinde yaşanan savaş ve terör olayları nedeniyle Türkiye’ye sığınan çocuklara da sahip çıkılıyor.

Büyükşehir mülteci çocuklarına sahip çıkıyor

 Çocuk ihmal ve istismarını önlemek amacıyla 1993 yılında kurulan Merkez'de, sığınmacı çocuklarda, sanat ve spor etkinliklerine katılarak, ülkelerinde yaşadıkları travmadan uzaklaşma imkanı buluyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından, yaşadıkları mahallelerden ücretsiz servislerle, Sıhhiye Çok Katlı Otopark’ın birinci katında bulunan merkeze getirilen mülteci çocuklara, aktivitelerden yararlanmasını kolaylaştırmak için de öncelikli olarak Türkçe öğretiliyor.

İngilizce, bilgisayar, kütüphane hizmetlerinin uzman kadrolar tarafından verildiği Merkez’de, mülteci çocuklar; resim, el sanatları, müzik, satranç ve akıl oyunları, Kur'an-ı Kerim ve değerler eğitimi, masa tenisi, langırt, bilardo, çocuk kıraathanesi, mini botanik bahçe, yıl sonu gösterileri, doğum günü kutlamaları, yarışmalar gibi sosyal-kültürel aktivitelere katılabiliyor, güreş, judo dersleri alıyor.

 

-MADDİ, MANEVİ DESTEK...

Merkez'de sığınmacı çocuklara, uzmanlar tarafından psiko-sosyal ve sağlık destekleri de veriliyor. Çocuklarla birebir iletişim kuran uzmanlar, problemlerini tespit ederek, gerektiğinde aileleriyle iletişime geçiyor.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle yeterince beslenemeyen çocukların dengeli beslenmeleri amacıyla, yemekhanede her gün sıcak, sulu yemek veriliyor. Merkezin düzenlediği piknik, kültür gezileri gibi aktivitelere katılan mülteci çocuklar, ülkelerinde yaşadıkları olumsuzlukları unutmanın mutluluğunu yaşıyor.

Merkez'de, sokakta çalışan çocuk üyeler ve sokakta çalıştırılma riski taşıyan mahallelerdeki Türk çocuklara verilen hizmetler halen devam ediyor.  

Yetkililer, mülteci çocuklar için Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi'nde verilen eğitimlerin ve sosyal hizmetlerin, bu sezon için yakında başlatılacağını belirttiler.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2017, 01:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER