Büyükşehir köy çocukları için harekete geçti

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Her Köye Bir Park Projesi” kapsamında, mahalle statüsü kazanan tüm köylere, içerisinde çocuk oyun gruplarının da yer aldığı parklar yapıyor.

Büyükşehir köy çocukları için harekete geçti

 Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje gereği “butik park” olarak nitelendirilen parkların yapımına; Polatlı, Kazan, Güdül, Kızılcahamam, Çamlıdere, Elmadağ, Mamak, Haymana, Akyurt ilçelerinden başlandığını belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ömer Bircan , “Gelecek yılın sonuna kadar tüm mahallelerimize butik park yapmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız mahallelerin (köylerin) nüfusları ile orantılı şekilde yürütülmekte olup, nüfusu çok az olan yerler dışında bütün mahallelere (köylere) butik park yapılması hedeflenmektedir. Ayrıca nüfus olarak büyük olan mahallelere gerekirse 2 adet park yapılmaktadır” dedi.

Parkların yapımına başlanmadan önce mahalle muhtarlarıyla görüşülüp uygun yerlerin tespit edildiğini anlatan Bircan, sulama ve bakım işlerinin taahhüt edilmesi durumunda park çevresinin ağaçlandırılmasının yapıldığını da belirtti.

 

-PARK YAPILAN VE YAPIM ÇALIŞMASI DEVAM EDEN KÖYLER

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ömer Bircan, parklarda kauçuk zemin üzerinde çocuk oyun grubu kurduklarını, bunlar içinde zıp,zıp, salıncak, kaydırak gibi oyuncakların yer aldığını, parkların etrafına ağaç oturma bankları ve kamelya yerleştirdiklerini ifade ederek, buralarda ailelerin, gençlerin, çocukların güven içerisinde zaman geçirip dinlenebileceklerini söyledi.

Ömer Bircan,  yapılan ve yapım çalışmaları devam eden parklarla ilgili şu bilgileri verdi:

“Polatlı İlçesinde, Beyceğiz, Çimenceğiz, Yağmurbaba, Hacıtuğrul, Sarıoba, Macun, Basri, Karapınar, Babayakup, Müslüm, Karaahmet, Oğuzlar, Eskiköseler, Olukpınar, Eskipolatlı ve Yağcıoğlu Mahallelerine (köylerine) birer adet butik park yapıldı. Poyraz ve Şabanözü Mahallelerinde  ise 2’şer adet butik parkın yapımı tamamlandı. Üçpınar, Gündoğan, Avşar mahallelerinde ise butik park yapımı devam ediyor.

Kazan İlçesi’nde; Bitik, Saray, Ahi, Alpagut, Fatih, Örencik, Kışla mahallelerine (köylerine)  birer adet butik parkın yapımını tamamladık.

Uçarı ve Yazıbeyli mahallelerinde  ise devam ediyor.

Güdül ilçesinde; Akbaş ve Garipçe mahallelerinde, Elmadağ ilçesinde, Kayadibi,Taburlar, Deliler, Süleymanlı, Yukarıkamışlı,  Aşağıkamışlı,Kuşçuali, Karacahasan mahallelerinde birer adet Butik park yapımı gerçekleştirildi.

Kızılcahamam ilçesi, Yukarıçanlı mahallesinde, Mamak ilçesinde Lalahan mahallesinde, Çamlıdere ilçesinde, Buğralar mahallesine, Akyurt ilçesinde Güzelhisar mahallesine de birer adet butik park yapıldı.

Haymana ilçesinde ise Seyran, Medrese, Çaldağ, Türkhüyük, Karahoca, Yergömü, Yukarısebil, Kızılkoyunlu mahallelerinde park yapımı devam ediyor”

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2017, 02:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER