Birinci Meclis'te bayram temizliği

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı temizlik ekipleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde, Ulus Zafer Anıtı, 1. Meclis binasının (Kurtuluş Savaşı Müzesi) çevresi ile diğer simge anıtları temizleyip, bayrama hazır hale getirdi.

Birinci Meclis'te bayram temizliği

 Cumhuriyet döneminin simge anıtları, heykelleri, Anıtkabir çevresi, anıt mezarları ve tören alanlarında düzenli temizlik yapan Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde de 1920-1924 yılları arasında hizmet veren 1. TBMM binasının çevresini yıkayarak, bayrama hazır hale getirdi.

 

-ZAFER ANITI, KUŞ PİSLİKLERİNDEN ARINDIRILDI

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Temizlik Şubesi ekipleri, çelenk koyma törenlerinin gerçekleştirildiği Ulus’ta bulunan Zafer Anıtı’nı ve çevresini de yıkayarak temizledi.

Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurullarından alınan izinlerle simge anıtların temizliğini yapan Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri, Ulus’ta bulunan ve aynı zamanda Türkiye'nin simgelerinden biri olan Zafer Anıtı'nda kapsamlı temizlik çalışması yaptı.

“Zafer Abidesi”nde de ekipler, Atatürk’ün “Sakarya” isimli atının üzerinde hücuma geçmiş bir asker ve ileriyi gören bir önder olarak temsil edildiği heykeli sıcak suyla temizleyerek, kuş pislikleri ve kirden arındırdı.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2016, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER