Beypazarı'nda festival

Her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan ve bu yıl 24.’sü düzenlenecek olan “Uluslararası Beypazarı ve Yöresi, Tarihi, Kültür ve Turizm Festivali”, 6-9 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın da 8 Eylül Cumartesi günü katılacağı festival, dört gün sürecek.

Beypazarı'nda festival

   Etrafı çam ormanlarıyla çevrili, kültür ve sağlık turizminin Başkenti olarak gösterilen Beypazarı ilçesi, temiz havası ve zengin termal su kaynaklarıyla turizm sektöründe de giderek parlıyor.                

 

ZAMANIN DURDUĞU İLÇE: BEYPAZARI      

           Anadolu yaşam kültürünün güzelliğini ve inceliğini günümüze taşıyan Beypazarı, tüm misafirperverliği ile “Zamanın Durduğu Yer” sloganıyla Türkiye’nin her bölgesinden misafirleri ağırlamaya hazırlanıyor.

           Beypazarı’nın hem yurtiçinde hem de yurtdışında tanıtımını sağlamak amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenecek festivalde; konserlerden sergilere, yöresel ikramlardan yarışmalara, tarih, kültür ve turizm tanıtım stantlarından animasyon gösterilerine kadar çeşitli etkinlikler yer alacak.

           Sokak sanatçıları kadar Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Türk Pop Müziği sanatçılarının da katılacağı festival, dostluk yürüyüşü ile taçlanacak.

Bulgaristan, Makedonya, Gürcistan, Azerbaycan’ın Folklor Grubu ile katılacağı festivalde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Senegal ve Türkmenistan da stant açacak. Festival boyunca hem yerli hem de yabancı konuklara, Osmanlı şerbeti ikramı ile balon dağıtımı da yapılacak.

        

24. ULUSLARARASI BEYPAZARI VE YÖRESİ, TARİHİ, KÜLTÜR VE TURİZM FESTİVALİ ETKİNLİK PROGRAMI:

 

6 Eylül Perşembe

 

Saat 16.00: Hırkatepe Köyü (Gazi Gündüzalp Türbesi) Ziyareti

Yörük Çadırı Ziyareti, Şerbet ve Lokum İkramı, Beypazarılı Okçuların Hedefe Ok Atma Gösterisi, Hükümet Konağı Önünden Hanlarönü Meydanına “Dostluk Yürüyüşü”

Saat 19.00-23.00: Mehteran Gösterisi, Ankara Seğmen Ekibi’nin Karşılama Gösterisi, Yerel sanatçılar konseri, Kahramanlık Türküleri (Ankara Büyükşehir Belediyesi)

 

7 Eylül Cuma

 

Saat 14.00-24.00: Folklor Ekipleri Gösterileri, Çocuk Eğlence Gruplarının Gösterisi, Yarışmalar, Yöresel Kıyafet Defilesi, Mehteran Gösterileri, Kent Orkestrası, Sokak Sanatçıları

Saat 21.00: TRT Akşam Sefası Programı (Canlı Yayın)

 

8 Eylül Cumartesi

 

Saat 11.00: Protokol Açılışı

Saat 12.00-21.30: Çeşitli Etkinlikler, Yerli ve Yabancı Halk Oyunları Gösterileri

Yerel Sanatçılar ve Çocuk Eğlence Grupları, Bando Ekibi Gösterileri (Bursa Büyükşehir Belediyesi)

Saat 21.30: Mustafa Yıldızdoğan Konseri

 

9 Eylül Pazar

 

Saat 13.00-18.00: Animasyon Gösterileri, Atıcılık Yarışması, Çocuk Eğlence Gruplarının Gösterisi ve Çeşitli Etkinlikler, Bando Ekibi Gösterileri (Bursa Büyükşehir Belediyesi)

Saat 21.30- 23.00: İrem Derici Konseri (Şehir Stadyumu)

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2018, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER