BELMEK ve BELTEK örnek olamaya devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü sosyal ve kültürel projeler, başka ülkelere de örnek olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin örnek projelerinden biri olarak gösterilen Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim ve Beceri Kursları (BELMEK) ile Belediye Teknik Eğitim Kursları (BELTEK) son olarak Sudan Cumhuriyeti’nin de dikkatini çekti.

BELMEK ve BELTEK örnek olamaya devam ediyor

 Sudan Hartum Eyaleti İnsan Kaynakları ve Çalışma Bakanı Dr. Gaffar Ahmed Abdalla Omer ve Hartum Kamu Yönetimi Akademisi Genel Müdürü Dr. Hassan Nasralla Ali Karrar, BELMEK ile BELTEK'leri ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

 

BELMEK VE BELTEK MUCİZESİ

         Planet Aile Yaşam Merkezi bünyesindeki BELMEK'te yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Konuk Bakan Omer, “Türk insanın yüreği açık, gönlü geniş,  zaten öyle olduğunuzu bildiğimiz için buraya geldik. Sıcak karşılamanız için teşekkür ederim" dedi.

         Planet Aile Yaşam Merkezi’ndeki BELMEK'te yer alan sergiyi gezen Sudanlı bakan, burada edindikleri deneyimleri Sudan'da bulunan Türk Eğitim Merkezileri’nde uygulamak istediklerini söyledi.

         Mesleki eğitime önem verdiklerini belirten Konuk Bakan Omer, Başkent’teki BELMEK ve BELTEK modelini kendi ülkelerine uyarlamayı düşündüklerini şu sözlerle anlattı:

“TİKA ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer kurumlarla görüşüp kendi ülkemizde mesleki eğitim alanındaki kurumlarımızı daha çok ilerletmeye, daha yeni alanlarda geliştirmeye gayret göstereceğiz. BELMEK'te aklımızın alamayacağı kadar güzel şeyler yapmışlar. Bu kadar güzel çalışmalar görmeyi beklemiyorduk. Kurumunuzdan Sudan'a böyle güzel eğitimler veren hocalarınızı göndermenizi temenni ediyoruz."

        

EĞİTİM DESTEĞİ TALEBİ

         BELMEK kursiyerlerinin el yapımı saat hediye ettiği Sudanlı bakan daha sonra Çankırı Karatekin Üniversitesi öğretim üyeleri İlkay Özeroğlu ile Harun Şimşek ile birlikte Gazi Üniversitesi içerisindeki BELTEK'i de ziyaret etti.

         BELTEK Genel Koordinatörü ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Acır'dan ayrıntılı bilgi alan konuk bakan, BELTEK'lerde hangi kursların olduğu ve çalışma yöntemleriyle ilgili sorular sordu. Sudan Hartum Eyaleti İnsan Kaynakları ve Çalışma Bakanı Dr. Gaffar Ahmed Abdalla Omer, “Ülkemizdeki üniversitede güneş enerjisi bölümü kuracağız. Türkiye’den eğitim desteği almak istiyoruz” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2018, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER