Başkentlli yaşlıların tatil keyfi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait “Akçakoca Tatil Kampı”nın ilk konukları olan Başkentli yaşlılar, tatilin keyfini çıkarıyor.

Başkentlli yaşlıların tatil keyfi
Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait “Akçakoca Tatil Kampı”nın ilk konukları olan Başkentli yaşlılar, tatilin keyfini çıkarıyor.

Her yıl olduğu gibi bu yılda yaşlıları unutmayan Büyükşehir Belediyesi, 60 yaş üzeri kimi işçi, kimi memur emeklisi, kimi de ev hanımından oluşan 110 Başkentli yaşlıyı Akçakoca Tatil Kampı’nda ağırlıyor. 

Ulaşım masrafları dahil her türlü ihtiyaçları Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan Başkentli yaşlılar, 1 hafta süreyle kalacakları Akçakoca Tatil Kampı’nda adeta ikinci baharlarını yaşıyorlar.

Batı Karadeniz’in incisi denizin mavisi ile doğanın yeşilinin buluştuğu yer olan Akçakoca’da Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan tesiste, yaşlılar bir yandan dinlenerek bir yılın yorgunluğunu atıyor,  bir yandan da sosyal, kültürel aktiviteler ve gezilere katılarak unutamayacakları bir tatil geçiriyor.   

İçinde her türlü konforun düşünüldüğü 20 bin 350 metrekare büyüklüğünde 176 misafir yatak kapasiteli tesiste uzman eğitmenler gözetiminde konuklar,  isterlerse gündüzleri spor yapıyor, yüzüyor, resim yapıyor, bilgisayara girerek vakit geçiriyor.

Günlerinin her dakikasını birbirinden farklı etkinliklere katılarak geçiren yaşlı konuklar,  gecelerini de en yeni filmlerin gösterildiği sinema, eğlenceli animasyon performansları veya canlı müzik eşliğinde sunulan muhteşem seçenekleri değerlendirerek geçiriyorlar.  Beş yıldızlı otel kalitesinde her türlü ihtiyacın karşılandığı tesiste,  gıda mühendisi ve diyetisyen kontrolünde birbirinden lezzetli yemekler açık büfe olarak sunuluyor.    

Zamanlarının her anını huzurlu ve mutlu bir şekilde geçiren yaşlılar, tatilde yeni dostluklarda kuruyor, çevreyi tanımaları için düzenlenen turizm gezilerine katılıyorlar. Her gün 30 kişilik gruplar şeklinde çıkılan gezilerde konuklara,  Fakıllı Mağarası, Ceneviz Kalesi,  Aktaş Şelalesi başta olmak üzere tarihi turistik alanlar  gezdirilerek bu yerler hakkında bilgi veriliyor.

Akçakoca Tatil Kampının yaşlı konukları keyif içinde geçen günün yorgunluğunu tesis içindeki kamelyalar da çay içip derin sohbetlere dalarak atıyorlar.    

 

- “KAMP ANLATAMAYACAĞIMIZ KADAR HARİKA”

Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine sunulan tatil imkanından çok memnun olduklarını dile getiren Başkentli yaşlıların tatil hakkındaki görüşleri şöyle:   

Büyükşehir Belediyesi’nin kapmalarına  ilk defa katıldığını ifade eden  67 yaşındaki  emekli Yusuf Başdoğan,  “Aslında geçen sene bu kampa katılacaktım ama rahmetli eşim hastaydı . Yalnız bırakıp gelemedim.  Yaşlılar Hizmet Merkezi’ne 6 yıldır üyeyim. Yaşlılar hizmet merkezini çok beğeniyorum.  Bu kamp anlatamayacağım kadar harika. Çok şahane çok güzel. Allah Razı olsun Başkan Melih beyden, bu hizmeti bize sunduğu için bu hizmeti parayla arasan bulamazsın. Ne kadar teşekkür etsek az” dedi. 

MTA’dan emekli olduğunu ifade eden 66 yaşındaki Adem Çınar, tesislerin daha önce MTA’ya ait olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

“Burasını Melih Başkanım almış.  Başta Melih Gökçek’e çok teşekkür ediyorum.  Kendisini çok seviyorum.   Bu kampa Maden Teknik Arama döneminde 1 kere sendika ile gelmiştim.  Şimdi çok güzel olmuş. O zaman bu imkanlar yoktu.  Sadece  binalar vardı. Büyükşehir Belediyesi çok güzel yapmış.  İmkanları ile bakımıyla, yeşillendirmesiyle, kamelyalarıyla buraya çok güzel görüntü verilmiş. Melih Başkanın yaşlılara değer vermesi çok güzel.  Yaşlıları çok seviyor Başkanımız.” 

Kampı yalancı cennet olarak tanımlayan ev hanımı 65 yaşındaki Munise Bağcı, “Burada her şey çok güzel, adeta yalancı cennet burası.  Burada dostluk, arkadaşlık çok güzel.  Dertlerimizi Ankara’da bıraktık geldik. Her şey çok güzel…   Allah Başkanımızın ne muradı varsa versin. Personelleri de ayrı sevdik hepsi çok iyi” diye konuştu.

Memur emeklisi 65 yaşındaki Leyla Yıldız ise kamp hakkındaki düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

 “İlk defa geliyorum . Çok mutlu oldum. Sabah kalkıp denize giriyoruz. Kamelyalarda oturuyoruz. Akşam yemekleri harika. Her şey dört dörtlük. Başkanımıza çok çok teşekkür ediyorum.”

Büyükşehir Belediyesi, yaz ayları boyunca okullarında başarılı olmuş öğrencileri, yaşlıları ve engellileri Akçakoca, Akçay ve Kesikköprü kamplarında birer hafta süreyle konuk ediyor. 

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2015, 21:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER