Başkent bayrama hazır

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin rahat ve huzurlu bir bayram geçirebilmeleri için bütün birimleriyle birlikte kentin dört bir yanında gerekli önlemleri aldı.

Başkent bayrama hazır

 BAYRAM BOYUNCA ÜCRETSİZ ULAŞIM

EGO otobüsleri her bayram olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da Ankaralıları ücretsiz taşıyacak.

Kurban Bayramı’nın 1. gününden itibaren 4 gün boyunca  (21 Ağustos Salı, 22 Ağustos Çarşamba, 23 Ağustos Perşembe ve 24 Ağustos Cuma) Başkentliler, EGO otobüsleriyle ücretsiz seyahat edebilecek. 

 

MEZARLIKLARA KOLAY VE RAHAT ULAŞIM

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Başkentlilerin şehir içi ulaşımlarının yanı sıra, Karşıyaka, Ortaköy ve Sincan Mezarlıkları içinde bayram süresince ücretsiz ring seferleri de düzenleyecek.

        Vatandaşların ulaşımlarını kolaylaştırmak amacıyla ayrıca Çimşit Mezarlığı’na Sincan Lale Meydanı’ndan, Karşıyaka Mezarlığı’na Metro Hastane durağından, Ortaköy Mezarlığı’na ise Ulus’tan ücretsiz otobüsler kaldırılacak.

Karşıyaka, Ortaköy ve Sincan Mezarlıklarının büyüklükleri dikkate alınarak Yenimahalle Karşıyaka Mezarlığı'nda 4 araç, Çimşit Mezarlığı'nda 2 araç, Mamak Ortaköy Mezarlığı'nda da 1 araç olmak üzere EGO otobüsleri Başkentlilere ücretsiz ulaşım imkanı sağlayacak.

 

MEZARLIK BULMADA KOLAYLIK

“Mezarlık Bilgisayar Sistemi-MEBİS”, Başkentlilere ya da yakınlarını Ankara’ya ziyarete gelenlere, aradıkları mezarı bulmalarında kolaylık sağlıyor.

Vatandaşlar, mebis.ankara.bel.tr adresine girerek mezar yerleriyle ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşırken, Kurban Bayramı boyunca mezarlıklarda temizlik ve güvenlik ekipleri de görev başında olacak.

 

153 MAVİ MASA, ZABITA, ASKİ, İTFAİYE GÖREV BAŞINDA

Vatandaşların talep, şikayet ve isteklerini iletebilmeleri için bayramda da ALO 153 MAVİ Masa, 7/24 saat esasına dayalı hizmet verecek.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri de, kent içi ulaşım başta olmak üzere mezarlıkların bulunduğu noktalarda düzeni sağlamayı sürdürecek. Ulaşım Trafik Merkez Amirliği’ne bağlı nöbetçi Zabıta Trafik ekipleri, otobüs güzergahlarında denetimlerini sıklaştıracak.

Kurban Bayramı’nda ayrıca Ankara İtfaiyesi ile ASKİ ekipleri, Başkentliler için 7 gün 24 saat görev başında olacak.

 

AŞTİ’DE GÜVENLİK ÜST SEVİYEDE

          Yolcu yoğunluğun arttığı Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi’nde (AŞTİ), vatandaşların huzurlu ve rahat yolculuk yapabilmesi için Kurban Bayramı’nda da güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılacak.

          Trafik ve Asayiş ekiplerinin takviye güvenlik desteği sağlayacağı AŞTİ’de 150 AŞTİ güvenlik personeli 3 vardiya şeklinde çalışacak. Terminalde, güvenlik görevlileri elektrikli devriye bisikletleri ‘Ginger’larla gün boyu mobil denetim yapacak.

 

KAMERA SAYISI ARTIRILDI

          X-Ray cihazlardan geçiş ve üst arama noktalarının dışında AŞTİ, hareketli ve sabit kameralarla sürekli izlenecek.

           Toplam güvenlik kamerası sayısı ilk kez bu bayramda 190’dan 269’a yükseltilirken, kontroller daha da sıklaştırılacak. AŞTİ’de ayrıca 150 temizlik görevlisi de 3 vardiya sistemiyle 7/24 esasına dayalı çalışacak.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2018, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER