Başkent AK Parti'de Gözler Bu Koltukta

Talebin hayli fazla olduğu AK Parti Ankara İl Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı konusunda bir isim öne çıkmaya başladı.

Başkent AK Parti'de Gözler Bu Koltukta
 Siyasi partilerin Başkent Ankara’daki İl Başkanları büyük önem arz ederken, AK Parti’de Murat Alparslan’dan boşalan koltuğa kimin oturacağa merakla bekleniyor.

DEĞİŞİM FURYASI ANKARA’YI DA VURDU

AK Parti Genel Merkezi’nde Teşkilatların başına Süleyman Soylu’nun getirilmesinin ardından, il ve ilçe teşkilatlarının tümden gözden geçirilmesi; 30 Mart Yerel Seçim Sonuçları’nda sergilenen performansa göre başarısız görülen yönetimlerin görevden el çektirilmesi bekleniyordu. Nitekim kimi illerde il başkanları görevden el çektirildi. Bunlardan biri de Ankara İl Başkanı Murat Alparslan’dı.

NEDEN, 30 MART’TA ZORLANILMASI MI?

30 Mart seçimlerinde AK Parti’nin yeniden aday gösterdiği Melih Gökçek, önceki seçimlerin aksine, CHP’nin adayı Mansur Yavaş karşısında hayli zorlanmış, seçimi kıl payı kazanmıştı. Ankara’da 30 Mart’ta zorlanılması AK Parti genel merkezini “sorumlu” arayışına itti. Ve fatura İl Başkanı Murat Alparslan’a kesilerek, bu ismin istifası istendi. Alparslan Mayıs ayı sonu, manidar bir açıklama ile istifa ettiğini duyurdu. Alparslan açıklamasında, görevde olduğu süre içinde girdikleri tüm seçimlerden zaferle çıkmış olmalarına rağmen görülen lüzum üzerine görevinden istifa ettiğini ifade etti.

İŞTE O AÇIKLAMA: GÖRÜLEN LÜZUM ÜZERİNE

Açıklaması şöyleydi: "2002 yılında AK Parti Genel Merkez Gençlik Kollarında teşkilat başkanı olarak siyasi hayatıma başladığım, devamında 2005 yılından itibaren Ankara İl Başkanlığında başkan yardımcısı olarak icra ettiğim hizmetlerimden sonra 2009 yılından itibaren İl Başkanı olarak seçilmem üzerine, geriye kalan beş yıllık süre içinde tüm seçimlerden zaferle çıktığımız bir sürecin sonunda görülen lüzum üzerine görevimden istifa ediyor; başta bu onurlu görevleri tarafıma tevdi eden Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, birlikte siyaset yaptığım tüm teşkilat mensuplarına şükranlarımı sunuyor, bundan sonraki süreçte ülkemin, milletimin ve partimin hizmetinde olacağımı bu vesileyle ifade etmek istiyorum. "

GÖZLER YENİ BAŞKAN’DA

AK Parti’de Ankara İl Başkanlığı gibi son derece önemli olan bu göreve Alparslan’ın ardından kimin geçeceği merakla bekleniyor. Kimi isimler parti genel merkezinde 30 Mayıs’tan beri kulis yaparken, partinin teşkilat yoklaması yaptırdığı öğrenildi.

TEŞKİLAT YOKLAMASINDAN ÇIKAN İSİM KİM?

Habervaktim’in edindiği bilgilere göre, yerel seçimlerden sonra görevinden el çektirilen Murat Alparslan’ın yerine kimin getirilmesinin uygun olacağı konusunda yapılan teşkilat yoklamasında AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Altındal ilk sıralarda yer aldı. AK Parti Ankara İl Teşkilatı bazında yapılan araştırmalarda şansının yüksek olduğu belirtilen Altındal’ın çalışma arkadaşları,  Altındal’ın güvenilir ve takdir edilir bir düşünce yapısına sahip olduğunu söylüyor. Mehmet Altındal’ın hayatı iyi bilen, Ankara’yı ve siyaseti iyi bilen bir kişi olduğunu belirten çalışma arkadaşları,  Altındal’ın eski başkan Murat Alparaslan’dan görevi devralması durumunda teşkilatları ve Ankara için hayırlı olacağı düşüncesinde.

SON KARARI ERDOĞAN VERECEK

Ankara’nın öneminin farkında olan AK Parti genel merkezinin, bu görevlendirmeyi daha bir ince eleyip sık dokuduğu ifade ediliyor. Son kararı Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun ardından AK Parti lideri Başbakan Erdoğan’ın vermesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2014, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER