Başkan Yavaş ilçeleri gezmeye devam ediyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent’in ilçelerini gezmeye devam ediyor.

Başkan Yavaş ilçeleri gezmeye devam ediyor!

 Ekim ayında başladığı ilçe gezilerini sürdüren Başkan Yavaş son olarak Çamlıdere ilçesini ziyaret etti. Çamlıdereli muhtarlarla buluşan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Yavaş, mahallelerde yaşanan sorunları dinleyerek, çözüm için görüş alışverişinde bulundu.

          Muhtarlarla yaptığı görüşmenin ardından ilçe esnafını da ziyaret eden Başkan Yavaş, vatandaşların da yoğun ilgisiyle karşılaştı.

 

“ACİL YAPILMASI GEREKENLERİ YAPACAĞIZ”

          İlçe muhtarlarını tek tek dinleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş açıklamalarına, herkese eşit hizmet götüreceklerini ve ilçeleri gezerken nereden ne kadar oy çıktığına bakmadıklarını vurgulayarak başladı. 

          2020 yılında yapılacak yatırımları planladıklarını belirten Başkan Yavaş, şu bilgileri verdi:

“Gücümüzün yettiği kadar, köylerimizin hemen hemen hepsinde su musluktan akacak, kanalizasyon açıktan akmayacak ve yollarımız pırıl pırıl olacak. Kış içinde planlayıp, ihalesini yapacak, baharda da çalışmalara başlayacağız ancak acil yapılması gereken işleriniz varsa onları da yapacağız. Bundan sonra biz sizlerin ayağına geleceğiz. Yaptıklarımızı, yapamadıklarımızı anlatacağız. Siz taleplerinizi bizlere ileteceksiniz.

 

“24 SAAT BELEDİYEYLE İLETİŞİM HALİNDE OLACAKSINIZ”

         Başkan Yavaş, mahalle yollarını beton yapmayı planladıklarını belirterek, mahalle içi imarlarıyla ilgili hazırlanan projeler ve kırsal kalkınmaya yönelik çalışmalardan da bahsetti.

        Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin muhtarlar için hazırladığı mobil uygulamayı detaylarıyla anlatan Başkan Yavaş, “Muhtarlarla direkt iletişim halinde olmak için bu uygulamayı hazırladık. Telefondan mahallede afet ve yangın gibi acil durumda tek bir tuşla bize ulaşacaksınız. Görüntülü, sesli, fotoğraflı, nasıl isterseniz hepsi bize ulaşacak. Sizlerle ilgilenen sadece bir görevlimiz var. 24 saat belediyeyle iletişim halinde olacaksınız. Dolayısıyla belediyeye ulaşamıyorum işi ortadan kalkacak” açıklamasında bulundu.

        Muhtarlara zorlu kış şartlarına önlem amacıyla bu yıl ilk kez tuz dağıtıldığını belirten Başkan Yavaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ayrıca bir sorumluluğunuz daha var. Zaman zaman ASKİ ve Fen İşleri Dairesi sizin mahallelerinizde ihaleler yapıyor. Bu ihalelerle ilgili ‘Bu müteahhit geldi. Benim köyümün kanalını suyunu istediğimiz gibi yaptı. Ben bunu onaylıyorum’ diye sizden imza almadıkça parasını ödemeyeceğiz. Müteahhidin yaptığı işlerde de kontrol artık muhtarda.

 

“HİZMET ETMEK BOYNUMUZUN BORCU”

“Gücümüzün yettiği kadar da hizmet edeceğiz” diye açıklamalarına devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Partiyle falan ilgisi yok bu işin... Sağlık meselesi, ihtiyaç meselesi… Bir köyde açıktan akan kanala nasıl müdahale etmeyelim? Toplu ulaşım ve su gibi ihtiyaçları bir an önce çözmeye çalışacağız. Hizmet etmek boynumuzun borcu… Çalışmalarda en ufak bir ayrım yapıldığını görürseniz, bize şikayet edin. Affetmeyeceğiz, eleştirin. Eğer eleştirmezseniz, bizim bir farkımız kalmaz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2019, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER