Başkan Tuna'dan Ankara'nın başkent oluşunun 95. yıl dönümü

Ankara'nın Başkent oluşunun 95. yıldönümü tüm gün çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Başkan Tuna'dan Ankara'nın başkent oluşunun 95. yıl dönümü

 

İlk olarak Ankara Valisi Ercan Topaca ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin'in Anıtkabir ziyaretiyle başlayan kutlamalar, 2. Meclis binasında düzenlenen tören ve seğmenlerin Ankara Kalesi'ne yaptıkları kortej yürüyüşüyle devam etti.

 

BAŞKAN TUNA'DAN RESEPSİYON

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna da, Ankara'nın Başkent oluşunun 95. yıldönümü onuruna bir resepsiyon verdi.

         Gençlik Parkı Kabul Salonunda Başkan Tuna'nın ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona büyükelçiler, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

         Seğmenlerin konukları karşıladığı gece Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın müzik dinletisiyle renklendi.   

 

MİLLİ MÜCADELE'NİN BAŞKENTİ

         Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Ankara Büyükşehir belediye Başkanı Doç Dr. Mustafa Tuna,"Kurtuluş savaşımızın kazanılmasında önemli bir rol üstlenen, Milli Mücadele'nin Başkenti olan, ülkemizdeki sıkıntılara, darbelere karşı dik duruş sergileyen Ankaramız, ilelebet Cumhuriyetimizin Başkenti olarak kalacaktır inşallah" şeklinde konuştu.

 

"GAZİ" ANKARA

         Başkan Tuna, 15 Temmuz hain darbe girişimini de hatırlatarak şunları kaydetti:

"Ankaralılar, özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminde gösterdiği fedakarlıkla, milli manevi değerlere, vatanına, demokrasiye sahip çıkmak üzere ciddi bir mücadeleyi başarıyla vermiştir ve Ankaramız da "Gazi" unvanını hak etmiştir. Gazi Ankaralılara buradan saygılarımı sunuyorum. Bugüne kadar vatanımızı vatan yapan şehitlerimize Allah'tan rahmet, Gazilerimize de acil şifalar temenni ediyorum"

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2018, 00:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER