Başkan Tuna, Karlov büstünü açtı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, geçtiğimiz yıl Ankara’da uğradığı hain bir suikast sonucu yaşamını yitiren Rusya Federasyonu’nun eski Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un büstünün açılışında yaptığı konuşmada, "Andrey Karlov, Türk-Rus dostluğunun bir nişanesi haline gelmiştir” dedi.

Başkan Tuna, Karlov büstünü açtı

 Büyükelçilik bahçesinde düzenlenen açılış ve anma törenine katılan Başkan Tuna, Andrey Karlov anısına düzenlenen buluşmada yer almaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Başkan Tuna, “Sayın Karlov, ülkemizdeki yaptığı görev sırasında yaptığı çalışmalarla Türkiye-Rusya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için aktif çaba sarf etmiştir. İlişkilerimizin en zor zamanlarında, krizin atlatılmasında büyük katkılar sağlamıştır” diye konuştu.

 

-“TÜRKİYE-RUSYA ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİNİ İSTEMEYEN ÇEVRELERİN EYLEMİ”

Karlov’un, “Türkiye ile Rusya arasındaki güzel işbirliğini istemeyen çevreler tarafından organize edilen menfur bir terör eylemi sonucu yaşamını yitirdiğini” kaydeden Başkan Tuna, “Hiç şüphesiz Sayın Karlov’a sıkılan kurşunlar Türk-Rus dostluğuna sıkılmıştır” dedi.

            Yaşanan olayı “elim bir hadise” olarak nitelendiren ve buna rağmen gerek Türkiye gerekse Rusya’nın, bu çevrelerin umudunu boşa çıkardığını da ifade eden Başkan Tuna, şunları söyledi:

“Her iki ülke de her geçen gün ilerleyen bir işbirliği ile ikili ve bölgesel konularda, yakın bir şekilde çalışmayı sürdürmektedir. Cumhurbaşkanlarımızın son bir yılda 7 defa yüz yüze görüşmesi bunun en güzel örneğidir. Bu manada Sayın Karlov, Türk-Rus dostluğunun bir nişanesi haline gelmiştir.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak daha önce Karlov’un isminin Büyükelçiliğin yanından geçen caddeye verildiğini de hatırlatan Başkan Tuna, bu caddenin yanı sıra bahçeye dikilen anıtın da halkların arasındaki dayanışmanın bir simgesi olarak Ankara’da yaşamaya devam edeceğini söyledi.

Törende bulunan Karlov’un eşi Marina Karlov’a, ailesine ve tüm Rus dostlarına bir kez daha başsağlığı dilediğini ifade eden Başkan Tuna, “Acınızı en derinden hissettiğimizi bilmenizi istiyorum” diye konuştu.

Başkan Tuna konuşmasını, “Bundan sonra da ülkelerimizin ve halklarımızın arasındaki dostluğun artarak devam etmesini diliyorum, hepinize saygılarımı sunuyorum” diyerek tamamladı.

            Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov,  Karlov’un eşi Marina Karlov ve çok sayıda davetlinin de katıldığı törenin ardından

Başkan Tuna, davetlilerle beraber büstün açılışını gerçekleştirdi. Her iki ülkenin de milli marşlarının da okunduğu törende, bir dakikalık saygı duruşunun ardından büste çelenk konuldu.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2017, 02:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER