Başkan Gökçek taksicilerle buluştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, taksi durak temsilcileriyle bir araya geldi. Başkan Gökçek, “23,5 yıllık büyükşehir belediye başkanlığım süresince, Ankara’da bulunan 7 bin 700 taksiye ilave taksi almayarak sizlere destek olduk” dedi.

Başkan Gökçek taksicilerle buluştu

 Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Başkan Gökçek’in yanı sıra Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, Belediye Meclisi Başkanvekili Ali İhsan Ölmez, EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu, Ulaşım Daire Başkanı Mümtaz Durlanık, Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak ile taksi durak temsilcilerinden oluşan 300’ün üzerinde esnaf katıldı.

  Taksiciler,  Başkan Gökçek’i salona girişinde, “Ankara seninle gurur duyuyor diye” alkış ve tezahüratlarla karşıladılar.

 

-“TAKSİCİLERLE HER ZAMAN İYİ İLİŞKİLER KURDUK"

  Ankara'da belediye başkanı olduğu günden itibaren taksici, minibüsçü ÖTA ve halk otobüsçülerle her zaman iyi ilişkiler kurduğunu ifade eden Başkan Gökçek, “Ne zaman problem çıktıysa, bu problem her zaman kendi aranızda da çıktı” dedi.

  Bazı durumlarda, esnaftan bir grubun lehine yapılanın, diğer grubun aleyhine geliştiğini ifade eden Başkan Gökçek, “Ondan sonra başlıyorsunuz şikayet etmeye. Hadi bakalım, benim yerime koyun kendinizi.  Biz de bu duruma çare olarak dedik ki;  'Kendi aranızda anlaşın,  imzanızı atın, gelin biz de yerine getirelim'... Bu şekilde 3-5 kez anlaştınız, biz de yerine getirdik zaten” diye konuştu.

 

-“BAZI SAHTEKARLAR DURAKLARI SATIYORMUŞ, BUNLARA KANMAYIN”   

  Konuşmasında, taksi durağı belirleme yetkisinin, yasa gereği Belediye'de olduğunu ve bu yerlerin UKOME tarafından belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Gökçek, şunları söyledi:

  “Önceki yönetimle çok iyi anlaşamadık. Bunların, kendi başlarına Belediye'nin belirlemesinin dışında, taksi durağı yeri diye bazı yerleri sattığını öğrendik. 60-65 bin liraya satmışlar. Siz kimin malını kime satıyorsunuz? Elimizde bunun belgeleri var. Bunları savcılığa verdik. Kim size gelir de ‘Belediyeden biz bu işi halledeceğiz’ diyorsa, anlayın ki sahtekarlık ediyor. Direkt olarak bize ihbar edin ve yakalatalım. Sizin arkanızdan birilerinin cebine haksız para giriyor. Bunlara sakın kanmayın.

 

-ŞEHİR HASTANESİ VE ANKAPARK TAKSİ DURAKLARI

  Taksicilerin, yapımı devam eden Bilkent Şehir Hastanesi ve ANKAPARK’ın taksi duraklarının da bu kişiler tarafından pazarlandığını ifade etmesi üzerine Başkan Gökçek, şu açıklamaları yaptı:

  “Şehir Hastanesi'ndeki durakların adaletli dağıtımı için kendi aranızda anlaşır ve ihaleye çıkılır. Bu şekilde yapılır. ANKAPARK’ın ise çok faklı bir durumu var. Biz burayı uluslararası bir firmaya ihale edeceğiz. Bu firma, otoparkı da dahil içini komple olarak işletecek. Eğer buradan durak yeri istenirse, bu firmayla anlaşılması gerekiyor. Tüm dünyada da uygulaması bu şekildedir.”

 

-TAKSİCİLER: “BİZ SİZE GÜVENİYORUZ” 

 Konuşması, taksici esnafının sık sık “Biz size güveniyoruz” sloganları ve alkışlarıyla kesilen Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi olarak 430  taksi durağı dağıttıklarını, 220'sini de yenilediklerini kaydetti.

 23,5 yıllık belediye başkanlığı süresince mevcut taksilere ilave yapmadıklarını hatırlatan Başkan Gökçek, "Ankara’da 7 bin 700 taksi var. Bu çok büyük bir rakam. Dünyada bunun ölçüsü, bin kişiye bir taksi düşer. Bizim de nüfusumuza göre 5 bin 300 taksi olması gerekiyor. 23 seneden bu yana idare ettik. Bizim size yaptığımız iyilik de budur” diye konuştu.

 

-TAKSİCİLERE ANKAPARK DAVETİ

 Taksicilerin sorunlarını tek tek dinleyen Başkan Gökçek, konuşmasının sonunda, tüm taksicileri Pazar günü aileleriyle birlikte ANKAPARK’a davet ederek, şöyle devam etti:

“Sizler  ANKAPARK’ı sadece dışarıdan görüyorsunuz. Dışarıdan gördüğünüzü içerde yaşayıp göreceksiniz. Avrupa'nın en büyük parkı, göreceksiniz. Gördükten sonra neler yapıldığını da göreceksiniz. Sizler Ankara’nın ayaklı rehberlerisiniz. Siz orayı görürseniz. Oranın ne olduğunu Ankaralı'ya daha iyi anlatırsınız. Orası aynı anda 50 bin kişiyi kaldırır. Siz kimi istiyorsanız getirin. Pazar günü saat 2’de (14.00) hepinizi bekliyorum. Nasip olursa ben de geleceğim. Oradaki oyuncaklara hep beraber bineriz.”  

 

-YİĞİNER: “HER ZAMAN YANIMIZDA OLAN BAŞKANA TEŞEKKÜR EDERİZ”     

  Başkan Gökçek’in taksicilerle buluşmasında konuşan ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e toplantı için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Başkent’te 7 bin 700 taksi olduğunu 20 bin çalışanı ve aileleriyle büyük bir camia olduklarını kaydetti. Yiğiner, taksici esnafının, bazı duraklarda ve hatlarda sıkıntıları,  talepleri olduğunu dile getirdi.

   Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, UKOME’den ve Belediye Meclisi’nden karar çıkartarak Türkiye’de taksi duraklarını yapan ilk belediye olduğunu hatırlatan Yiğiner, "Allah, sizden razı olsun Başkanım. Başkanımız bize yardımcı oldu. Her zaman bizim yanımızda oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza hem şahsım hem de sizin adınıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

   Başkan Gökçek, konuşmaların ardından toplantıya katılan tüm taksici esnafıyla, gruplar halinde fotoğraf çektird

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2017, 03:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER