Başbakan Erdoğan: Kontrolümüz dışında bir yer yok

Başbakan Erdoğan'dan Şemdinli'deki operasyonlarla ilgili açıklama

Başbakan Erdoğan: Kontrolümüz dışında bir yer yok

ATV - A Haber ortak yayınında gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Temmuz'da başlayan ve hala devam eden Şemdinli'deki operasyonlarla ilgili ilk kez konuştu. 

Şemdinli'deki operasyonlarda bugüne kadar 2 askerin şehit düştüğünü, 115 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Başbakan, "Şu anda kontrolümüz dışında bir yer yok. Benim parti teşkilatım sürekli oralarda." dedi. 


BAŞBAKAN'IN KONUŞMASININ TAM METNİ İÇİN TIKLAYIN!..

İşte Erdoğan'ın o açıklamaları:

"Öncelikle Şemdinli'de 23 Temmuz itibariyle başlayan bir süreç oldu. Bu süreçte medya Şemdinli’de bir psikolojik harekat başlattı ve bu silahlı kuvvetlerimizi de moral noktasında ister istemez etkiliyor. Bizi etkiliyor. Ama orada karada, havada sürekli bir mücadele sürdüren bizim güvenlik güçlerimiz var.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

"TSK ŞEHİT ERİNİ GİZLER Mİ?"

Son tabloyu size veriyorum. Şu ana kadar istihbarat bilgileri olarak söylüyorum. 23’ünden itibaren bizim iki şehidimiz var. Fakat 115 terörist etkisiz hale getirildi. Malum onların kendilerine ait medyaları var ya, isimlerini vermeme gerek yok. Oralardan internet sitelerinden yapılmış işler. Bunu alıyor o dediğim bir kısım medya bunu haber yapmak suretiyle, işte şu kadar Türk askeri şehit oldu, bunlar gizleniyor falan. Bunlar çok çok komik şeyler. Silahlı kuvvetler kalkar da şehit olan erini gizler mi? Ama burada karşı taraf bir psikolojik harekat yapıyor. Bu tarafta da medya yayın yapıyor. Bilerek ya da bilmeyerek onların tezgahına odun taşıyanlar var. Bunları nereye kadar kabulleneceğiz?

"YARALILARI 'ÖLDÜRÜN' DİYORLAR"

Elimizde telsiz notları var. Şemdinli olaylarından. Yaralı olanları 'öldürün', onları taşımayın diyorlar. Bunlar kendi örgütünün içinde olanları bile rahatlıkla öldürebilecek kadar insanlıktan nasipsiz olan bir zihniyetin temsilcileri.

"KONTROLÜMÜZ DIŞINDA BİR YER YOK"

Şu anda şunu çok açık net söyleyebilirim. Bizim kontrolümüz dışında olan bir yer yok. Güvenlik güçlerimiz istediği müdahaleyi yapmak suretiyle mücadeleyi gerçekleştiriyor.

Benim parti teşkilatım sürekli oralarda. Bize yapılan tehditin haddi hesabı yok. AK Parti'nin teşkilatlarını bombalıyorlar. Tek mücadele eden parti AK Parti, gitmeyen mücadele eden parti. Sonuna kadar da orada olacağız."

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2012, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER