ATO'dan Başkan Yavaş'a ziyaret

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti.

ATO'dan Başkan Yavaş'a ziyaret

 Ziyarette Ankara Uluslararası Fuar Alanı, Havalimanı Metro hattı başta olmak üzere Başkent’e yapılacak yeni projeler masaya yatırıldı.

 

ANKARA İÇİN İŞ BİRLİĞİ

          ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara için dayanışmaya hazır olduklarını belirterek, “Ankara üstü örtülü bir hazine. Bu örtünün açılması lazım. Bizlerin üstüne düşen ne varsa yapmaya hazırız. Mansur Başkanın yanındayız” dedi.

           Yapımı devam eden Ankara Uluslararası Fuar Alanın en büyük sıkıntısının bir metro bağlantısının olmaması olduğuna dikkat çeken Baran, Metro bağlantısının yapılabilmesi için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın girişimleriyle Avrupa Birliği desteği sağlanabileceğini söyledi ve şöyle konuştu:

“Birçok anlamda Ankara’nın birliğe, beraberliğe ve dayanışmaya ihtiyacı var. Bundan sonrada bu dayanışmanın sorunsuz problemsiz süreceğine inancım tam.”

 

BAŞKAN YAVAŞ’TAN RUSYA’YA METRO TEKLİFİ

         Ankara Ticaret Odası’nın talep ve önerilerini dinleyen ve havalimanı metrosunun yapılmasının önemli olduğunu ifade eden Başkan Yavaş da önemli değerlendirmelerde bulundu:

“Moskova ziyaretimde Havalimanı metrosunu da görüştüm. Her yerde gerek finans konusunda gerekse yapım konusunda bir işbirliği yapıp yapamayacağımızı sürekli konuşuyoruz. Akyurt’a yapılan Uluslararası Ankara Fuar Alanını ve Kızılırmak’tan gelen suyu Gölbaşı Bala arası sulu tarım projesini birlikte yapabileceğimizi söyledim. Çünkü Rusya Türkiye’den sebze alıyor. Karşılığında metro ile ilgili bir çalışma yapabileceğimizi söyledik. Bizler elimizden geleni yapacağız ve bu projeleri birlikte yapacağız.”

 

“BAŞKENT PROJELERİNDE VATANDAŞ İMZASI OLACAK”

         ATO Heyeti ile yaptığı görüşmede Başkent’e dair projelerini de paylaşan Başkan Yavaş, “Daha erişilebilir bir Başkent hayalim var. Bütün dünyadaki belediyelerde uygulanan mobil uygulama sistemini vatandaşlarımız için hazırlıyoruz. Bu uygulama ile Ankara’daki tüm etkinliklere ulaşılabilecek” dedi.

          Vatandaşların belediyeye erişimini kolaylaştırmaya yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerinin altını çizen Başkan Yavaş, “Oluşturacağımız Web Sayfası ile vatandaşlar projelerini bizler ile paylaşabilecek. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı projelere görüş ve önerilerini aktarabilecek” değerlendirmesinde bulundu.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK

         Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Özcan ve Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ın da yer aldığı görüşmede, Ankara Ticaret Odası ile kadın girişimcilere yönelik destek projeleri konusunda da görüş alışverişinde bulunan Başkan Yavaş, kadın girişimcilere yönelik destek mesajları aldıklarını da açıkladı:

“Çok önemsediğimiz bir konu bu. Çok yakın bir zamanda yaptığımız görüşme neticesinde Ayaşlı kadın girişimcilerin ürettiği salçaları satın almamız başkalarına da örnek oldu. Ankara’nın her tarafından talep yağdı. Farklı talepler de gelmeye başladı. Mesela ‘Güzel bir uygulama. Satın alabileceğimiz bir yer oluşturun, biz de satın alalım, destek olalım’ diyenler oldu.”

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2019, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER