Ata Sanayi'de temizlme ve tahliye çalışması

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Büyük Sanayii'nin ardından, İskitler Ata Sanayii’ndeki metruk binalarda da tahliye ve temizlik çalışmaları başlattı

Ata Sanayi'de temizlme ve tahliye çalışması

  Ankara Valisi Ercan Topaca ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in aldığı karar doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi, işgalci hurdacılarından kaynaklanan yoğun kirliliğin toplum sağlığını ve güvenliğini tehdit eder hale geldiği İskitler’deki eski sanayi bölgesi Ata Sanayii’nde de tahliye ve temizlik çalışmaları başlattı. Çalışmalar kapsamında, İskitler’de MİA (Merkezi İş Alanları Projesi) 2. Etap 2. Kısım’da (Eski Ata Sanayi) eskiden dükkan olan, ancak sonradan metruk hale gelen yapılardan kağıt, plastik ve metal hurdacılar tahliye ediliyor.

        Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin destek verdiği ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerinin gözetiminde gerçekleşen çalışmalarda, metruk yapılardaki birikmiş hurda malzemeler ile sokaklardaki araç hurdaları ve çöpler, kamyonlara yüklenerek bölgeden uzaklaştırılıyor.

 

-ENKAZ HALİNE GELMİŞ YAPILAR HEMEN YIKILIYOR

        Büyükşehir Belediyesi Özel Projeler Daire Başkanı Hayri Korkmaz, Büyükşehir'in organize ettiği komisyon ve Zabıta Daire Başkanlığı’nın destekleriyle  “metruk” yapıların belirlendiğini ve Büyükşehir Encümeni’ne sunulacağını belirterek, onay alındıktan sonra ve gerekli tebligatların yapılmasının ardından, metruk yapıların yıkım işlemlerine başlanacağını kaydetti.

       Bölgede adeta enkaz haline gelmiş ve fiziksel olarak ayakta kalması mucize olarak nitelendirilebilecek yapılara ise can güvenliği açısından “mail-i inhidam” (yıkılmaya yüz tutmuş) kararı doğrultusunda hemen müdahale edildiğini kaydeden Korkmaz, imar parselindeki yapıların da usulü çerçevesinde, zaman içinde temizleneceğini belirtti.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2017, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER