Asbesli borular değişiyor!

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Başkent’in 13 ilçesinde içme ve kullanma suyunun taşındığı, insan ve çevre sağlığını tehdit eden asbestli boruların değiştirilmesi yönündeki talimatıyla ihale sürecini hızlandırdı.

Asbesli borular değişiyor!

 İlk olarak 3 Temmuz 2020 tarihinde Polatlı ve Beypazarı ilçelerindeki içme suyu şebeke ana iletim hattında yer alan 76 kilometrelik asbestli boruların değişimi için ihaleye çıkan ASKİ Genel Müdürlüğü, ikinci ihaleye Nallıhan ve Ayaş ilçeleri için çıktı.

 

İHALEYE 48 FİRMA KATILDI

   Toplam 13 ilçede 220 kilometrelik asbestli boruların acilen değiştirilmesi için gerekli olan kredi talebinin Belediye Meclisi’nde muhalefetin oylarıyla reddedilmesi üzerine harekete geçen ASKİ Genel Müdürlüğü, kendi öz kaynaklarıyla asbestli boru değişimi için düğmeye bastı.

   ASKİ Genel Müdürlüğü Su İnşaat Dairesi tarafından 9 Temmuz 2020 tarihinde elektronik ortamda yapılan “Nallıhan ve Ayaş İlçeleri Asbest ve Kullanım Ömrünü Tamamlamış İçme Suyu, Şebeke ve İletim Hatları Yenileme İşi” ihalesine 48 firma katıldı.

    Nallıhan ve Ayaş’taki yaklaşık 25 kilometrelik asbestli çimento borunun değiştirilmesi için ikinci ihaleyi gerçekleştiren ASKİ Genel Müdürlüğü, bir firmanın geçici teminat bedelini sunmaması nedeniyle 47 firmanın teklifini değerlendirmeye aldı. 

 

KAZANAN FİRMA EKAP ÜZERİNDEN İLAN EDİLECEK

   Nallıhan ve Ayaş ilçeleri için düzenlenen ihalede yaklaşık maliyet KDV hariç 13 milyon 825 bin 136 TL olarak belirlenirken, en düşük teklif 8 milyon 808 bin 509 TL, en yüksek teklif ise 12 milyon 27 bin TL olarak gerçekleşti.

   İhale Komisyonu, Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından ve Youtube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlanan ihalede teklif veren firmaların elektronik ortama yüklemiş oldukları yeterlilik belgelerini inceledikten sonra ihaleyi kazanan firmayı bir ay içinde Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden ilan edecek.

 

TOPLAM 220 KİLOMETRE ASBESTLİ BORU DEĞİŞECEK 

      Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş’ın Mayıs ayında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme getirdiği ve kamuoyuyla paylaştığı asbestli boruların değiştirileceği 13 ilçe ise şöyle:

-Polatlı 26 km,

-Şereflikoçhisar 5 km,

-Evren 35 km,

-Beypazarı 50 km,

-Haymana 5,

-Akyurt 10 km,

-Kızılcahamam 2,5 km,

-Kahramankazan 5 km,

-Ayaş 9,3 km,

-Elmadağ 11,2 km,

-Çubuk 22 km,

-Nallıhan 15 km,

-Keçiören 24 km

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2020, 15:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER