Annelere özel eğitimler başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Üniversitesi arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen “Anne Üniversitesi”nde eğitimler başladı.

Annelere özel eğitimler başlıyor!

 Mesleki ve Teknik Eğitim Kursları (BELTEK) bünyesinde düzenlenen ücretsiz eğitim programı sadece annelere değil tüm kadınlara açık eğitim veriyor.

 

ÖRNEK PROJE

         Türkiye’de ilk kez Gazi Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortak projesi olan “Anne Üniversitesi”, örnek projeler arasında gösteriliyor.

          Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde bulunan Anne Üniversitesi’nde verilen eğitim sayesinde kadınlar; sahip oldukları bilgileri güncelleyerek, kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor.

          Kadınların fiziksel, sosyal ve duygusal açıdan daha etkin bireyler olmalarının önünü açan eğitim sonunda katılım sertifikası da veriliyor.

 

DERSLERİ AKADEMİSYENLER VERİYOR

         Anne Üniversitesi’nde; Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayten Şentürk Erenel, Doç. Dr. Şengül Yaman ve Öğretim Görevlisi Mehtap Uzun Aksoy tarafından ders veriliyor.

          Kadınların yoğun ilgi gösterdiği ve 72 saat süren kursta; İnsan İlişkileri ve İletişim, Değerler Eğitimi, Ev Ekonomisi, Anne Çocuk Beslenmesi, Sağlık ve Çevre Bilinci, Girişimcilik, Medya Okuryazarlığı, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Eğitimde Ailenin Rolü konulu dersler hem teorik hem de pratik olarak işleniyor.

 

AMAÇ KADINLARIN BİLİNÇLENMESİ

         Kadınların aile içi iletişimini kuvvetlendirmesi ve çocuklarını daha bilinçli yetiştirmesini amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Ayten Şentürk Erenel, Anne Üniversitesi’nin önemini şu sözlerle anlatıyor:

“Bu kursun amacı toplumda kadın sağlığını yükseltmek ve farkındalığı artırmak. Biyolojik faktörlerin dışında sosyolojik faktörlerin de farkında olmalarını sağlamak. Aile sağlığını ve genel olarak toplum sağlığını önemsiyoruz. Sağlıklı yaşamdan çocuk sağlığına, obeziteden yogaya kadar birçok konuda önemli bilgiler veriyoruz. Çocuk sağlığı ve emzirme konusunda anneleri bilgilendiriyoruz. Özellikle toplum açısından faydalı ve örnek teşkil etmesi gereken bir kurs olduğunu düşünüyoruz.”

         Anne Üniversitesi kursuna katılan Türkçe Öğretmeni Nilay Altın, aldığı eğitimden son derece memnun olduğunu vurgularken, düşüncelerini şöyle dile getiriyor:

“Kursa katılmaktan çok mutluyum. Burada bir kadının ne kadar değerli olduğunu, toplumdaki değeri ve bunu nasıl sağlayacağı hakkında birçok bilgi edindik. Kadın olarak kendimizin farkına vardık. Nelerden korunmamız gerektiğini, sağlıklı nesilleri nasıl yetiştirebileceğimizi öğrendik. Bence her kadın katılmalı. Kursun açılmasına katkı sağlayan Gazi Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz.”

         Kurslara katılarak, geçmiş zamanlarda öğrendiği bilgileri güncellemek istediğini anlatan Gülizar Demirci ise, “Bir anne olarak, kadın olarak deneyimlemiş olduğum bilgileri yeni bilimsel bilgilerle harmanlayıp daha da donanımlı olmak için geldim. Çocuklarıma karşı bilgili ve donanımlı anne olabilmek için kursa katıldım. Eğitim her zaman kazandırır, her zaman en büyük zenginliktir” sözleriyle düşüncelerini paylaştı.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2019, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER