Ankara'nın Başkent oluşunun 94. yılı kutlandı

Ankara’nın başkent oluşunun 94. yıldönümü nedeniyle, Valilik ile Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği geceye katılan Başbakan Binali Yıldırım, "Atatürk’ün sözüyle, Ankara başkenttir ve ebediyen başkent olarak kalacaktır” dedi.

Ankara'nın Başkent oluşunun 94. yılı kutlandı

 Grand Ankara Oteli'nde düzenlenen programda konuşan Başbakan Yıldırım, “Nereden gelirsek gelelim, nerede olursak olalım, bizleri bir araya getiren Ankara'dır, Ankara ortak paydasıdır” diyerek şöyle devam etti:

  “Madem bu şehirde yaşıyoruz, o halde hemşeriyiz. Ankara aynı zamanda bir ‘gazi’ şehir. 15 Temmuz gecesi darbecilere geceyi dar eden, meydan okuyan, Milli Mücadele ruhunu yeniden dirilten bütün hemşerilerimle, Ankaralılarla aynı havayı solumaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Bu vesileyle, 15 Temmuz’da şehit olan bütün hemşerilerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum. Milli Mücadele'nin bütün kahramanlarına ve bu ülke için canını sev seve veren bütün şehitlerimizi de bu vesileyle, şükranla rahmetle anıyorum.”

 

-“CUMHURİYETİN TEMELLERİ, ANKARA’DA ATILDI”

  Başkentlerin, her ülkede vitrin, sembol şehirler olduğunu belirten Başbakan Binali Yıldırım, her biri kendi içinde anlam ve öneme sahip şehirlerin de “başkent” sıfatını taşıdıklarına dikkat çekti.

  Selçuklu'nun başkentinin Konya, Osmanlı'nın başkentinin Bursa, Edirne İstanbul olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda önemli sorumluluklar almış, önemli görevler yüklenmiş Ankara’nın da Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olarak yeni bir vizyonun geleceğin temsilcisi konumunda olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Ankara öylesine önemli bir şehir ki Milli Mücadelemiz, İstiklal Harbimiz burada planlanmış, bu şehirden yönetilmiştir. TBMM Ankara’da açılmış, adeta Cumhuriyet'in temelleri burada; Ankara’da atılmıştır. Ankara; Kurtuluş Savaşımızda üstlendiği sorumlulukla ülkemizin işgalden kurtulmasına öncülük eden şehrin adıdır. Ankara’nın İstiklal Mücadelesinde merkez olması, merkez seçilmesi, daha sonra başkent olması, bu şehrin coğrafi tarihi ve sosyal özellikleriyle yakından ilgilidir.”   

  Başbakan Yıldırım'ın, “Ankara için, Türkiye için bugüne kadar hizmet eden, taş üstüne taş koyanlara teşekkür ediyorum, herkesten Allah razı olsun, herkese teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımıza, yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklindeki sözleri, alkışlarla karşılık buldu.

  Ankara’ya merkezi hükümetin yaptığı yatırımları da anlatan Başbakan Yıldırım, “Tekrar bütün Ankaralı hemşerilerimin bu güzel gününü tebrik ediyorum.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözüyle sözlerimi tamamlayıp, (Ankara başkenttir ve ebediyen başkent olarak kalacaktır)” dedi.

 

-MUSAFA CECELİ, KONSERDE COŞTURDU

Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmasının ardından sahneye çıkan ünlü sanatçı Mustafa Ceceli, sevilen şarkılarını seslendirdi. Ceceli, konser sırasında Avrupa Şampiyonu Ampute Milli Takımı oyuncularının yanına da giderek, “Ölürüm Türkiye’m” şarkısını birlikte seslendirdi.

Konukların da şarkılara eşlik ettiği konser sırasında, Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, Ceceli'den istekte bulundukları, "Gül Rengi" isimli şarkıya eşlik etti. Başkan Gökçek, Ceceli'yi cep telefonuyla kaydetti. Gökçek çifti, daha sonra birlikte katılımcılarla tek tek hatıra fotoğrafı çektirerek, sohbet etti.

ASKİ Spor'lu milli güreşçilerin de katıldığı programın başında, Ankaralı seymenler, bir gösteri sundu.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2017, 01:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER