"ANKARA REKREASYON ALANLARI KONUSUNDA DÜNYADA BİR NUMARA”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ankara’nın misyonu, dünya belediyelerine hizmet anlayışı sunumunda esin kaynağı olmak” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ankara’nın misyonu, dünya belediyelerine hizmet anlayışı sunumunda esin kaynağı olmak” dedi.

Başkan Gökçek, AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları’ndan sonra AK Parti Ankara İl Başkanlığı Teşkilatına da Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında yapılan hizmetleri ve 2013 yılı hedeflerini anlattı. Başkan Gökçek, “Ankara rekreasyon alanları konusunda dünyada bir numara” dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi Toplantısında, “Yıldız ülkenin marka şehri Ankara” konulu bir brifing veren Başkan Gökçek, sinevizyon gösterisi eşliğinde 2012 yılında gerçekleştirilen hizmetleri anlatırken 2013 yılı hedefleri hakkında da bilgi verdi.

Altınpark Anfa Salonunda yapılan toplantıda bir sunum yapan Başkan Gökçek, “Bugün özellikle, bu yıl içerisinde devam eden Allah izin verirse bitireceğimiz işleri özetlemek için karşınıza geldim. Sanırım büyük bir ihtimalle bunların, yapılanların yüzde 70-80’inini sizler de bilmiyorsunuzdur. 2012 yılında yapılanları bir araya getirince biz dahi ne kadar çok iş yapılmış bir araya gelince daha iyi fark etme şansına kavuşuyoruz” dedi.

Sunumuna Büyükşehir Belediyesi’nin misyonu ile başlayan Başkan Gökçek, “Ankara’nın misyonu, dünya belediyelerine hizmet anlayışı sunumunda esin kaynağı olmak” dedi.

Bütün bunlar için Ankara’ya hedefler koyduklarını belirten Başkan Gökçek, Ankara’nın kongre kenti olması, üniversite kenti olması, sanayide 2.şehir olması, tıbbin merkezi olması ve turizm kenti olmasını hedef olarak ortaya koyduklarını söyledi.

-KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

Bu hedeflere ulaşmak için 2012 yılında yapılan çalışmaları anlatan Başkan Gökçek, kentsel dönüşüm projelerinden söz etti. Kuzey Ankara hakkında bilgi veren Melih Gökçek, Kuzey Ankara’nın eski ve yeni halini fotoğraflarla anlattı. Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bilgi veren Başkan Gökçek, proje kapsamında gerçekleştirilen alttan ısıtmalı otoyolun modern bir yol olduğunu, gece aydınlatması ile çok güzel bir görünüme kavuştuğunu, resmi açılışının önümüzdeki ay yapılacağını söyledi.

Bir başka kentsel dönüşüm projesinin Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi olduğunu belirten Başkan Gökçek, “Proje, Hacı Bayram civarında süratle devam ediyor. Buralarda yaptığımız restorasyon ve çevre düzenlemesi Hacı Bayram cemaatini en az 3 kat artırdı” diyerek Hacı Bayram Veli Camii ve çevresinde yapılan düzenlemeleri fotoğraflarla anlattı. Başkan Gökçek, “Hacı Bayram Camii’ni restore ederken çevresini de düzenledik. Güvercin ve bağlı sokaklarda  yaptığımız düzenlemeler buraların değerini artırdı. Restorasyon devam ediyor. Bu yıl içinde inşallah bitmiş olacak. Hisarpark Caddesi’nde de düzenleme yaptık. Binaların değeri arttı” diye konuştu.

Başkan Gökçek, Hacı Bayram civarında yapılan otopark çalışması hakkında da bilgi verdi.

Diğer kentsel dönüşüm projelerinden de söz eden Melih Gökçek, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi, Güneypark kentsel dönüşüm projelerini detaylı bir şekilde anlatatı.

Dikmen Vadisi 4. Ve 5. Etaba provokatörlerin çıkardıkları olaylar nedeniyle başlayamadıklarını söyleyen Başkan Gökçek, bu bölgede okullar kapanınca çalışmaların başlayacağını ifade etti.

-KÖPRÜLER, ALT-ÜST GEÇİTLER

AK Parti Ankara İl Başkanlığı teşkilatı üyelerinin ilgiyle dinlediği Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında yapılan köprülü kavşak, viyadük, alt üst geçit çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bugüne kadar 117 adet viyadük, köprü, alt üst geçit yaptıklarını belirten Başkan Gökçek, 2012 yılında 12 adet viyadük, köprü, alt üst geçit yaptıklarını, 2013 yılında ise 33 adet daha viyadük, köprü, alt üst geçit yapılacağını söyledi.

2012 yılında yapılan köprü, alt-üst geçitleri sinevizyon eşliğinde anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın batı aksı trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak ve kısa süre içinde açılarak hizmete girecek Yeni Çiftlik Bulvarı’nı da animasyon olarak gösterdi.

-YEŞİL ALAN MİKTARI

Belediye Başkanı olduğu dönemde 2 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarının 19 metrekareye çıktığını belirten Başkan Melih Gökçek, “Ankara Türkiye’nin en yeşil kent merkezi oldu” diye konuştu. 

Bahçıvanlık kursları, kent mobilyaları, ilaçlama çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Melih Gökçek, 2012 yılında 18 adet koşu yolu, 15 adet park yapıldığını söyledi.

Rekreasyon alanlarını da anlatan Başkan Melih Gökçek,  salonda bulunan AK Parti Ankara İl Başkanlığı teşkilat üyelerine Altınpark, Dikmen Vadisi 1. Etap, 2. Etap, 3. Etap, Göksu, Harikalar Diyarı, Moganpark, 50. Yıl rekreasyon alanlarının eski ve yeni hallerini fotoğraflarla gösterdi.

Başkan Gökçek, “Ankara o kadar değişti ki. Dünyanın hiçbir kentinde 8 tane dev rekreasyon alanı yoktur, dokuzuncusunu yapıyoruz. Ankara bu konuda tartışmasız dünyada bir numaradır ve önemli olan yapmak değil, yaptıktan sonra onu sağlıklı olarak korumaktır” dedi.

Başkan Gökçek, Başkent ulaşımından bilgi verirken, Ankara’nın dünyanın en yeşil filosuna sahip olduğunu da bir kez daha hatırlattı. 

-SOSYAL YARDIMLAR-

Büyükşehir Belediyeleri arasında suç oranı en düşük olan ilin Ankara olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek “Türkiye’de Büyükşehir Belediyeleri arasında suç oranı en düşük il Ankara. Bunun nedeni sosyal yardımlar” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal yardımlara önem verdiklerini belirten Melih Gökçek, kültürel etkinlikler hakkında da bilgi vererek, çocuk tiyatroları, sanatsal etkinlikler, hat kursu, tezhip, minyatür, çini, seramik, resim kursu, sergiler, festivaller konusunda gerçekleştirilen faaliyetleri anlattı.

Başkan Gökçek, 2012 yılında 300 bin paket gıda yardımı yaptıklarını belirterek, ekmek ve kömür yardımlarından,öğrencilere yönelik kırtasiye, kaban yardımlarından söz etti. Engellilere yönelik hizmetlerden de söz eden Başkan Gökçek, şefkatevlerini, Ramazan’da kurulan iftar çadırlarını anlattı.

BELTEK ve BELMEK kurslarından da söz eden Başkan Gökçek pek çok kişiyi iş sahibi yaptıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin Aile Yaşam Merkezleri, hanım lokalleri, gençlik merkezleri ve çocuk kulüplerinden de söz eden Başkan Gökçek yapılan hizmetleri anlattı.

Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’nden de söz eden Başkan Melih Gökçek, “Merkezde 5 bin çocuk vardı. Biz bunları meslek sahibi yaptık, okuttuk, aileleriyle barıştırdık. Sayıları 915’e düştü” dedi.

Çocuk Meclisi’nin faaliyetlerinden de söz eden Başkan Gökçek, çocuk meclisinin kendi binasına sahip olduğunu söyledi.Başkan Gökçek,  uluslar arası organizasyonlarda kardeş kentlerden söz ederek Büyükşehir Belediyesi’nin yurtdışında da tanıtımının yapıldığını ve örnek bir kent olduğunu söyledi.

-2013 PROJELERİ-

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2012 yılında yapılanların ardından, 2013 yılı projelerini ve hedeflerini de anlattı. 2013 yılı projeleri içinde yer alan hayvanat bahçesi ve Tema Park’ı anlatan Başkan Gökçek, “Dünyanın en büyük hayvanat bahçelerinden biri olacak” dedi. Başkan Gökçek, “Tema Park’ta Dinozor parkımız var. 200 tane dinozor olacak, büyük bir havuz yapılarak, lazer gösterileri olacak. Hayvanat Bahçesi’nde böyle temalar görebileceksiniz” diye konuştu.

Başkent’e yeni aydınlatma direkleri yapacaklarını belirten Başkan Gökçek, Ulus’tan başlamak üzere köşkün etrafına kadar yapılacak aydınlatma direklerini fotoğraflarla gösterdi.

Sene sonuna kadar uluslar arası kongre fuar merkezini bitirmek istediklerini belirten Başkan Gökçek, inanç ve tarih müzesi hakkında da bilgi vererek, “İslam kültürü ile ilgili müze, Ankamall’ın karşısında itfaiyenin olduğu yer var. Oraya yapacağız” diye konuştu.

-KIZILAY’DA YENİLEME PROJESİ

Kızılay’da dış çephe yenileme çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Gökçek, çalışmalara resmi binalardan başladıklarını söyleyerek Siteler’de de dış cepheleri bu tarzda yenileyeceklerini anlattı.

Teleferik projesine de değinen Başkan Gökçek, “Kent içerisinde trafik sıkıntısı, yukarıdan gitmek suretiyle halledilecek.  Şentepe’ye başladık. 3.5 kilometrelik güzergah Yenimahalle-Şentepe hattını yapıyoruz” diye konuştu.

Başkan Gökçek, kentin pek çok yerine havuz koyacaklarını da ifade etti. Kentsel dönüşüm projelerine devam edeceklerini belirten Başkan Gökçek,yol ve asfalt çalışmalarına da önem verdiklerini söyledi.

Başkentte bina aydınlatmaları da yapacaklarını anlatan Başkan Gökçek, Shopping Fest’e de çok önem verdiklerini, şehrin tanıtımına katkıda bulunduğunu anlattı.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2013, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER