Ankara Cumhuriyet'i kutladı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93’üncü yıldönümü, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve on binlerce Başkentlinin katıldığı fener alayı korteji yürüyüşü ile kutlandı.

Ankara Cumhuriyet'i kutladı

 Ulus Atatürk Anıtı’ndan başlayan ve 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’na kadar, ay yıldızlı taklar ve Bayraklarla süslenen 4 kilometrelik güzergahta birbirinden farklı grupların oluşturduğu kortej, Başkentlilerde büyük ilgi gördü.  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu ve sevincine ortak olmak isteyen on binlerce Başkentli, yol boyunca ellerindeki bayrakları sallayarak korteje eşlik etti. Ayrıca kortejde yer alan 1 kilometre uzunluğundaki Türk Bayrağı’nı da 2 bin 500’den fazla Ankaralı taşıdı.   

       

-KORTEJ, MEHTERAN BÖLÜĞÜ’NÜN MARŞLARI EŞLİĞİNDE İLERLEDİ   

Başkent Ankara’da gün boyunca süren resmi bayram etkinliklerinin ardından kutlamalar, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı yürüyüşü ile renkli bir görünüm kazandı.  

Ulus Atatürk Heykeli önünden saat 18.30’da önde sancak, arkasında 330 kişiden oluşan Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Bölüğü’nün marşları eşliğinde başlayan Cumhuriyet Korteji yürüyüşüne, aralarında Tarihi Osmanlı Birliği, Muharip Gaziler, İç Güvenlik Gazileri ve 15 Temmuz Gazileri’nden oluşan gruplar eşlik etti.  Yol boyunca toplanan Başkentlileri selamlayan gazilere, vatandaşlar ellerindeki bayrakları sallayarak ve sloganlar atarak minnet duygularını gösterdiler. 

 

-200 KİŞİLİK MEŞALE GRUBU GECEYİ AYDINLATTI

Gecenin karanlığının 200 kişinin taşıdığı meşalelerle aydınlatıldığı kortejde, Cumhuriyet'in kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli ile Cumhuriyet'in ilan edildiği ilk Meclis'in maketi de bulundu.

Tüm renklerin yansıtıldığı fener alayı kortejinde, Türkiye'yi yurt içinde ve yurt dışında başarıyla temsil eden çeşitli federasyonlardan 200 kişilik milli sporcu ekibi, Folklor Federasyonu’na bağlı değişik bölgelere ait 168 kişilik halk oyunları ekipleri de katılarak bayram sevincine ortak oldular.  

Büyükşehir Belediyesi’nce her ayrıntının düşünüldüğü Cumhuriyet Bayramı fener alayı kortejinde, Yunus Emre Enstitüsü, TİKA, AFAD, UMKE ve sivil toplum örgütleri de tanıtım araçlarıyla katılarak geçidin bir parçası oldular. 

       

 -ÇOCUKLAR, GÖSTERİ GRUPLARIYLA COŞTU

Ellerinde fenerler ve Türk Bayraklarıyla Kızılay’a doğru ilerleyen kortejde, Başkent Tiyatroları oyuncuları bu yıl sahnelenen oyunların bulunduğu afişlerle yürüyüşe ayrı bir görünüm kazandırdılar. 

Kortejin sevimli görüntülerini yansıtan peluş hayvanlar,  devasa uzunluktaki tahta bacak adamlar, Ankara’nın sevimli kedileri misket ile çeşitli gösteri ekiplerin yol boyunca sergiledikleri etkinlikler, başta çocuklar olmak üzere Ankaralılardan büyük ilgi gördü.  

 Cumhuriyet Bayramı sevincini yaşayan çocuklara aralarında top, bebek, frizbi gibi sürpriz hediyeler dağıtan Büyükşehir Belediyesi, çocuklara çifte bayram yaşattı.  

   

-KLASİK ARABALAR, VOSVOSCULAR VE MOTOSİKLETLİLER…     

Büyükşehir Belediyesi’nin, toplumun tüm kesimini kucaklayan bayram programında; Chevrolet, İmpala, Nova, Ford marka gibi klasik otomobillerle "Vosvos" tutkunları ve motosikletliler de kortejde yer alarak, renkli görüntülere sahne oldu.   

 

-MUHTEŞEM HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ İLE SONA ERDİ  

Milli ve manevi değerlerin yansıtıldığı, birbirinden farklı gösterilerle zenginleştirilen, sürpriz hediyelerle çocukların sevincine ortak olunan ve yaklaşık 2 saat süren fener alayı korteji, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade   Meydanı’nda muhteşem havai fişek gösterisi ile sona erdi.   

Kızılay Genel Müdürlüğü da güzergah boyunca belli noktalarda vatandaşlara çay ve çorba ikramında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2016, 03:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER