ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINCA "PARALEL YAPI" OPERASYONU BAŞLATILDI.

Ankara Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca, kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği iddiasıyla dört ilde "paralel yapı" operasyonu başlatıldı.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINCA
 Ankara'nın da aralarında bulunduğu 4 ilde, kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği iddiasıyla operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığından (TİB) 22, TÜBİTAK'tan 6 kişi hakkında yakalama kararı olduğu bildirildi.

TİB BAŞKANVEKİLİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Operasyon kapsamında aralarında TİB Başkanvekili Osman Nihat Şen'in de bulunduğu 4 ilde toplam 28 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

20 KİŞİ GÖZALTINDA

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri 4 ilde operasyon başlattı. TÜBİTAK ve TİB'e yönelik operasyonlarda Ankara'da 19 kişi İstanbul'da 1 kişi olmak üzere 20 kişi gözaltına alınırken, 8 kişinin daha arandığı öğrenildi. Kocaeli ve Sakarya'da da gözaltıların olacağı bildirildi. Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürülecek.



Şüpheliler, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme, devletin güvenliği ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama, uluslar arası casusluk yapma" iddialarıyla suçlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2015, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER