Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden kadınlar sağlık semineri

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı hanım lokalleri, aile yaşam merkezleri ve BELMEK’lerde, kadınlar için kanserle ilgili sağlık seminerleri düzenleniyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden kadınlar sağlık semineri

 Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından verilen “Kanser Taramaları ve Kanserden Korunma” seminerinin ilki, Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi’nde Hanım Lokali üyelerine verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında sağlanan işbirliği çevresinde hanım lokalleri ve aile yaşam merkezlerine üye kadınlara yönelik gerçekleştirilen sağlık seminerlerinin ardından, ücretsiz olarak da sağlık taraması yapılıyor.     

Merkezlere ve kurslara üye Başkentli kadınlara, “Kanser, Kanser Taramaları ve Kanserden Korunma” konularında uzmanlar tarafından bilgi verildiğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri,  kanser konusunda farkındalığı ve kanser taramalarına katılımı artırmak amacıyla düzenlenen eğitim ve tarama programlarına düzenlemeye ve destek vermeye devam edeceklerini söylediler.

 

-“KANSER HASTALIKLARINDA ERKEN TANININ ÖNEMİ”

Üyelerin yoğun ilgi gösterdiği programda, kanserin hem dünyada hem de Türkiye'de, kalp damar hastalıklarından sonra ikinci sırada gelen ölüm nedeni olduğunu belirten Ankara Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. İskender Kög, son yıllardaki verilere bakıldığında da kansere bağlı hastalıkların, büyük bir toplum sağlığı problemi olduğunu söyledi.

Yapılan çalışmalar ve yürütülen tarama programlarıyla, özellikle bazı kanser türlerinde erken tanı ve erken tedavinin yaşam kalitesine çok şey katabildiğine dikkat çeken Dr. Kög,“Ülkemizde de bu kanserlere ait ulusal tarama standartları Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmiştir ve yaş grubuna giren kişilere ücretsiz (sosyal güvencesinin olup olmadığına bakılmaksızın) olarak uygulanmaktadır” dedi.

   Dr. Kög, kanser taramalarının ayrıca Ankara’da Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM), Toplum Sağlığı Merkezleri (TSM), Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması (AÇS-AP) Merkezleri ile tüm Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) uygulandığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2016, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER