70 kavşağa sinyalizasyon sistemi kuruluyor

Ankara’daki 70 ayrı kontrolsüz kavşağa Büyükşehir Belediyesi tarafından sinyalizasyon sistemi yerleştirilecek.

70 kavşağa sinyalizasyon sistemi kuruluyor

 Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın, bir bir açıkladığı ulaşım müjdeleriyle Başkent yollarında meydana gelen rahatlamalara bir yenisi daha ekleniyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’teki 70 ayrı kontrolsüz kavşağa sinyalizasyon sistemi kurarak, ulaşımın daha düzenli, rahat ve konforlu hale gelmesi için çalışmalarını son sürat sürdürüyor.

        

SIKINTILI KAVŞAKLAR TESPİT EDİLDİ    

Bu kapsamda toplamda 860 adet sinyalize edilmiş kavşağı bulunan Ankara’da, sıkıntılı noktalar tek tek tespit edildi. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan inceleme sonucunda,70 adet kontrolsüz kavşağa daha sinyalize sistemi yapılması kararlaştırıldı.

Daha rahat bir trafik akışının sağlanması amacıyla Başkent ulaşımında devrim niteliğinde çalışmalara imza atan Başkan Tuna’nın, sinyalizasyon sistemine ihtiyaç duyulan kavşaklara ışıklı sinyal sistemi kurulması talimatının ardından, kontrolsüz kavşaklara yeni sinyalize sistemler kurulmaya başlandı.

 

ÇALIŞMALAR HIZLANDI

      Trafik durumuna göre tespit edilen yerlerde 70 adet kontrolsüz kavşağa yeni sinyal sistemi yerleştirmeye başlayan ekipler çalışmalarını yıl boyunca ihtiyaç duyulan ve yeni açılan kavşaklarda da devam ettirecek.

Sinyalize kavşak çalışmalarının aşamalarına ilişkin de bilgi veren yetkililer, “Çalışmalarımız kapsamında ilk olarak ihtiyaç duyulduğunu tespit ettiğimiz kavşaklarımızın projesini hazırlıyoruz. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından da gerekli kavşak düzenlemeleri yapılıyor ve ardından da kavşakta sinyalize çalışmasını gerçekleştiriyoruz” dediler.

 

IŞIKLI KAVŞAK SAYISI ARTIYOR

Geçtiğimiz yıl 52 adet kontrolsüz kavşakta sinyalize çalışması gerçekleştirildiğini ifade eden yetkililer, yeni yapılan ihale kapsamında da 70 adet kavşağın daha sinyal sitemlerinin imal edilerek ışıklı ve kontrollü hale getirileceğini kaydettiler.

Yeni yapılan, genişletilen veya ihtiyaç bulunduğu tespit edilen kavşaklarda gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Başkent merkez ve bağlı ilçelerinde yıl boyunca sinyalize kavşak çalışmasına devam edeceklerini anlatan yetkililer, mevcut sinyalizelerin de bakım ve onarımlarının yapıldığı bilgisini paylaştılar.

 

DÜŞÜK ENERJİLİ IŞIKLARA, TEK MERKEZDEN KONTROL

Yeni yapılan sinyal sistemlerinin merkezi kontrol sistemine bağlanarak, herhangi bir arıza durumunda en kısa zamanda tespitinin yapılıp, müdahale edilebileceğini de ifade eden yetkililer, “İhtiyaç durumunda yeni yapılan sinyalize kavşaklarımıza geri sayım cihazı da yerleştiriliyor” dediler.

Yeni yapılan ışıklı elektronik sistemleri sürücülerin gündüz ve gece sürüş konforunda herhangi bir sıkıntıya mahal vermeyecek şekilde imal edildi. Işıklarda en düşük enerji tüketimi olan led aydınlatmalar kullanıldı.

 

SİNYAL SİSTEMİ KURULACAK KAVŞAKLAR

         Başkent trafiğine nefes aldıracak, trafik akışını hızlandıracak yeni sinyalizasyon sisteminin kurulacağı kavşaklardan bazıları şunlar:

  - Altındağ Yeşilkuşak Caddesi - 310 Sokak Kesişimi

- Çankaya Ziya Oralay Caddesi - Şemsettin Günaltay Caddesi

- Etimesgut 1. TBMM Caddesi - Sakarya Zaferi Caddesi

- Sincan Ankara Caddesi - Hürriyet Caddesi

- Keçiören Bağlum Bulvarı - Osmangazi Caddesi

- Yenimahalle 1949 Cadde - 2102 Cadde

- Altındağ Celal Esat Arseven Caddesi - 833 sokak

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2018, 02:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER