3 kavşak trafiğe açıldı

Ankara trafiğini rahatlatacak ve kesintisiz trafiği sağlayacak üç dev proje hayata geçiyor. Okulların kapanmasının ardından başlayan çalışmaların tamamlandığı müjdesini Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna verdi.

3 kavşak trafiğe açıldı

  Dikmen Kepekli, Akköprü ve Samsun Yolu Türk Telekom U dönüşü kavşaklarının alt ve üst geçit çalışmalarının tamamlandığını açıklayan Başkan Tuna, “Çalışmalarımızı nihayete erdirdik, her üç kavşakta da gidiş gelişi trafiğe açıyoruz” dedi.

 

ÇALIŞMANIN BİTTİĞİ YERDE AÇIKLAMA

            Samsun Yolu Türk Telekom U dönüşü kavşağında açıklamalarda bulunan Başkan Tuna, “Akköprü’nün üst kısmındaki ilave şeritler devam ediyor ama dönüşlerle ilgili alttan tüm trafiği rahatlatan çalışmalar kısa sürede tamamlanmış olacak. İnşallah okulların açılmasıyla birlikte şehrimizi ilgilendiren yoğun trafiğimizi rahatlatacak çalışmalarımız da nihayete ermiş olacak. Kepekli kavşağını da bu gece alt ve üst geçidiyle tamamlamış olacağız. Alt kısmını tamamladığımız Türk Telekom Kavşağı’nın üst kısmını da bir iki güç içinde tamamlayarak, trafiğe açacağız.”

        Başkan Tuna, kavşakların açılmasıyla birlikte okulların eğitime başlayacağı ilk gün ve ilk hafta trafik sıkışıklığının da önlenmiş olacağını ifade etti.

 

AKAY KAVŞAĞI’NDA SU TAŞKINLARI TARİH OLUYOR

        Başkan Tuna, Başkent’te yaşanan su taşkınlarının önüne geçecek önemli projelerden biri olan Akay Kavşağı’ndaki içme suyu ve yağmur suyu yenileme çalışmalarını da tamamladıklarını açıkladı:

“Kızılay Akay Kavşağını da ilgilendiren özellikle yağmur sularından oluşan sel felaketlerini önleme noktasında başlattığımız alt yapı yenileme çalışmalarını da tamamlamış bulunuyoruz. Söz verdiğimiz gibi buradaki çalışmaları da okullar açılmadan tamamladık. Kızılay’daki trafiği de ulaşıma açmış olacağız.”

 

VATANDAŞA VE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

          Başkent trafiğini büyük oranda rahatlatacak olan üç kavşak projesi ile Akay Kavşağı alt yapı çalışmaları esnasında 7/24 çalışan ekiplere teşekkür eden Başkan Tuna, bir diğer teşekkürü de vatandaşlara etti ve şöyle konuştu:

“Ekiplerimizin gayretine özellikle de vatandaşlarımızın desteklerine çok teşekkür ediyorum. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı da tüm halkımızdan özür diyoruz. İnşallah bundan sonraki çalışmalarımızı da sizlerin destekleriyle neticelendireceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum.”

          Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Tuna’ya, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan da eşlik etti.

           Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’ya teşekkür ederek kısa bir açıklama yapan Özcan,  “AK Belediyecilik, gönül belediyeciliği işte bu. Şehrimizin kritik noktalarında vatandaşlarımızın taleplerine anında cevap verip, halkımızın ulaşım noktasındaki sıkıntılarına çözüm ürettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Mustafa Tuna rekor bir sürede şehrin 4 can damarındaki trafik sorununu gidermiş oldu. Büyükşehir Belediye başkanımız ve çalışanlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

İLK GEÇİŞİ BAŞKAN TUNA YAPTI

         Başkan Tuna ve AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan basın açıklamalarının ardından Samsun Yolu Türk Telekom kavşağını ilk kullanan isimler oldular. Makam aracının direksiyonuna geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna yanına AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’ı oturtarak alt geçidi test etti.

         Yoldan geçen Başkentliler de Başkan Tuna’ya sevgi gösterisinde bulunarak, “Allah sizden razı olsun. Başkanım yollar çok güzel oldu” sözleriyle seslendiler. Başkan Tuna da, vatandaşları selamlayarak, teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2018, 01:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER