214 çifte muhteşem düğün

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 214 çift için toplu düğün şöleni düzenlendi. Çiftlerin nikahını Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek kıydı.

214 çifte muhteşem düğün
 Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 214 çift için toplu düğün şöleni düzenlendi. Çiftlerin nikahını Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek kıydı.

Büyükşehir Belediyesinin geleneksel hale getirilen toplu düğün şölenine sanatçılar Alişan ve Sevcan Orhan renk kattı. Muhteşem şölende gelin ve damatlar düğün heyecanı yaşarken, binlerce Başkentli de bu ana tanıklık etti.

Sincan Harikalar Diyarı’nda gerçekleştirilen “2014 yılında 214 çiftin muhteşem düğün şöleni” FOMGET tarafından gerçekleştirilen halk oyunları gösterisi ile başladı. Daha sonra sahne alan Sevcan Orhan’ın seslendirdiği türkülerle gelin ve damatlar eğlenceli anlar yaşadı.

  Şölende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Her sene geleneksel hale getirdiğimiz bu güzel şölenimizi bugün de Sincan’da gerçekleştiriyoruz. Biraz sonra kıyacağımız nikahla 214 çift, yeni hayatına atılacak. Cenab-ı Allah onları mesut bahtiyar etsin, bir yastıkta kocatsın, ne muratları varsa versin. Aileleri ile birlikte Türkiye’ye de güzel nesiller yetiştirsinler” dedi.

   Daha sonra sanatçılar Alişan ve Sevcan Orhan ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı ve Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş’ın şahitliğinde sembolik olarak Pınar Bükülmez – Rakip Tanrıverdi, Zennibe Yıldız- Levent Kapdan, Zehra Konmaz- Harun Sertkaya ve Merve Bektaş- Selim Sarıkaya’dan oluşan 4 çiftin nikahını kıyan Başkan Gökçek, ardından toplu olarak diğer gelin ve damatların nikahını kıydı. Başkan Gökçek, düğün pastasını kesti.

   Gelin ve damatların masalarını tek tek gezerek tebrik eden Başkan Gökçek, çiftlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

-SANATÇILAR COŞTURDU-

 

Vatan Şaşmaz’ın sunuculuğunu yaptığı 214 çiftin muhteşem düğün töreninde Sevcan Orhan ve Alişan başkentlilere unutulmaz bir konser verdi. Sevcan Orhan Türk Halk Müziğinin sevilen şarkılarını seslendirirken, “Ankara’nın Bağları”“Kesik Çayır”, “Arpa Buğday Daneler” gibi türkülerle başkentlileri coşturdu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen gecede sahne alan Alişan ise, “Varya”, “Kış Masalı” gibi romantik şarkıların yanı sıra,“Tesbih”, “Ankara’nın Bağları”, “Fidayda” gibi türkülerle muhteşem bir konser verdi.

    Konserde kısa bir konuşma yapan Alişan, “Her zaman söylüyorum, her Ankara’ya gelişimde ben Ankara’yı farklı bir Ankara olarak görüyorum. Türkiye’nin en çok çalışan Belediye Başkanı, Türkiye’nin bence en iyi Belediye Başkanı ve bu güzel ortamı bize hazırladığı için, genç çiftlere böyle bir ortam hazırladığı içi, böyle bir olanak sağladığı için, bizi sizlerle buluşturduğu için Sayın Melih Gökçek’e kocaman bir alkış rica ediyorum” diye konuştu.

Hareketli türkülere gelin ve damatların oynayarak eşlik ettiği konser, başkentliler tarafından ilgiyle izlendi.

   214 çiftin düğün masrafları Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanırken, çiftlere çeşitli hediyeler de verildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2014, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER