2. Ordu teyakkuzda

Suriye'nin kuzeyindeki bazı kentlerde PKK bağlantılı PYD'nin yönetime el koymasıyla 2. Ordu teyyakkuza geçirildi.

2. Ordu teyakkuzda

Suriye'nin bazı kentlerinin PKK ile bağı bulunduğu belirtilen PYD'nin yönetimine geçmesinin ardından Türkiye'nin sınır hattından sorumlu 2. Ordu Komutanlığı teyakkuza geçirildi. Bölgedeki asker ve teçhizat sayısının artırılması başta olmak üzere bir dizi önlemin hayata geçirilmesi için çalışma başlatıldı

SINIR İHLALLERİNE KARŞI UYARI

PYD kontrolüne geçtiği belirtilen kentlere komşu olan Şanlıurfa ve Mardin hattındaki sınır karakolları ve piyade birlikleri başta olmak üzere askeri unsurlar, olası sınır ihlallerine karşı uyarıldı.

İKAZ ETMEDEN HEDEF GÖZETİLMESİ EMRİ

Bu doğrultuda başta Şanlıurfa ve Mardin bölgesindeki sınır karakolları ve piyade birlikleri olmak üzere sınır hattındaki askeri unsur sayısını artıran ve bu bölgeye sevkiyat yapan Türk ordusunun, Suriye'ye yönelik değişen angajman kurallarını da dikkate alarak PYD unsurlarının sınırı geçme teşebbüsü durumunda ikaz etmeden hedef gözetilmesi emri verildi.

AMANOSLAR'DA 70 KİŞİ

Kandil Bölgesi'nde faaliyet gösteren PKK'nın 'Özel Kuvvetler' olarak adlandırdığı eylemci grubundan 70 kişinin kısa süre önce Kuzey Irak'tan Suriye'ye geçiş yaptığı belirlendi. Bu grubun Amanoslar Bölgesi'ne intikal etme hazırlığı yaptığı saptandı. Grup içinde kadınların yanısıra bombalı saldırı eğitimi almış PKK'lıların da bulunduğu öğrenildi. Örgüt kadrolarının sınır geçişlerinde, Hatay'ın Hassa İlçesi sınırları içinde yer alan Sakız Sınır Karakolu kırsalı ile Gökhan Sınır Karakolu arasındaki bölgelerin kullanılmasının planlandığı, bir grup PKK'lının ise Suriye'nin Lazkiye Kenti'nden Hatay'ın Yayladağı Bölgesi'ni kullanarak geçiş yapmaya çalıştığı belirlendi.

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2012, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER