15 Eylül Dünya Temizlik Günü'nde Ankara'da temizlik

Türkiye’de 21 ilde, dünyada 150 ülkede eş zamanlı olarak başlatılan “15 Eylül Dünya Temizlik Günü” kapsamında Ankara’da da çevre temizliği yapıldı.

15 Eylül Dünya Temizlik Günü'nde Ankara'da temizlik

 Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ekipman ve malzeme desteği verdiği temizlik çalışmasının Başkent’teki adresi Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkıydı.

 

GÖNÜLLÜ GENÇLER TEMİZLİK YAPTI

         Büyükşehir Belediyesi’nde hayata geçirilen “Sıfır Atık” projesine de destek veren 100 Üniversite öğrencisi, Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı’nda piknik yapan vatandaşları çevre bilinci hakkında bilgilendirdi.

         “Let's do it - Hadi Yapalım” sloganıyla ilk kez 2008 yılında Estonya’da bir grup tarafından sivil toplum hareketi olarak başlatılan “15 Eylül Dünya Temizlik Günü”, dünya geneline yayılarak büyük bir farkındalık yaratma etkinliğine dönüştü.

 

ÇEVRE BİLİNCİ İÇİN FARKINDALIK

         Cam lavabodan ayakkabıya, kapağı açılmamış sodalardan saç fırçasına kadar çok sayıda atığı toplayan gönüllü gençler toplamda; 280 kilo cam, 44 kilo plastik, 45 kilo kağıt, 19 kilo metal, 68 kilo geri dönüşemeyen ve toplam 556 kilo atık toplayarak, çevre temizliği gerçekleştirdi.

         Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER) Ankara Yerel Kurulu Kültür Sanat Direktörü Ebrar Küçük, “Amacımız çevre bilincini geliştirmek. Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Sıfır Atık’ projesi ortaklığıyla projeyi yürütüyoruz. Tüm çöpleri çeşitlendirerek ayrıştırıyoruz ve geri dönüşüme kazandırıyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2018, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER