GÜNAHIYLA SEVABIYLA 30 MART SEÇİMLERİ

 Ülke genelinde olduğu gibi değerli ilçemiz Gölbaşı’nda da yerel seçimler heyecanı yaşandı ve bitti. 

Gölbaşı’nda yaşayan yaklaşık 77 bin seçmen vatandaşlık görevini yerine getirerek sandığa gitti ve önümüzdeki 5 yıl Gölbaşı yönetiminde görmek istediği siyasi partiye ve kadroya oyunu verdi.

Gölbaşı’nda 3 parti arasında geçeceği beklenen seçimler sürpriz bir şekilde Ak parti ve MHP arasında kıyasıya bir çekişmeyle sonuçlandı.

Gölbaşı’nda iktidarda olan MHP bu gücü doğru hamlelerle birleştiremeyince seçimi kaybetmesi kaçınılmaz oldu. Yakup Odabaşı isminin alınan 28 bin civarındaki oya etkisi aşikar bir şekilde ortada dururken Gölbaşı’nda seçimleri nasıl kaybedildiği, hataların nerede yapıldığı gibi soruların Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatı tarafından analizi muhakkak yapılıyor ve yapılacaktır. MHP’nin seçimi kaybetmesinin birinci faktörü olan ihanetin adının ise ne zaman konulacağı merakla bekleniyor.

CHP, son yapılan genel seçimdeki oyunu “Bizim Ercan” ile arttıracağı beklentisi tam tersi yönde çıktı ve ortala 4500 oy kayıp ile sandıkta hüsrana uğradı. CHP’de bu kaybının eğrisini doğrusunu masaya yatırıp bir sonuç çıkartacaktır.

Kamuoyunda yedi düvele karşı zafer kazanıldı şeklindeki ifade edilen Ak Parti’nin ve Fatih Duruay’ın zoru başarıp seçimi kazanması birlik ve beraberliğin göstergesi oldu.

Fatih Duruay; aday gösterilemeyen meclis üyelerine olan tutumuyla, herkesimi dinleyip değer vermesiyle, Gölbaşı’na değer katacak projeleriyle, hükümettin desteğiyle, mütevazi kişiliğiyle, hatır gönül bilen yapısıyla, yola çıktığı dava arkadaşlarını yolda buldukları ile değişmeyen sağlam karakteriyle ve en önemlisi Gölbaşı’nın siyasi dinamikleri ile çalışarak bu zaferi en çok hak eden taraf oldu.

Seçim Koordinasyon Merkezi’nin başkanlığına Gölbaşı siyasetinin tecrübeli ve temiz ismi Engin Çelik’in getirilmesi, seçimin bütçesinin hiçbir şekilde şaibeli işi bulunmayan Hayati Çal’a verilmesi, Abdulnasır Haşlak’ın tam desteğinin alınması, Namık Kemal Doğan ve ekibinin öz verili bir şekilde canla başla çalışması, Gölbaşı’nda STK’cılığın önemli ismi Münür Ballı’nın saha çalışmalarında etkin görev alması Ak Parti’nin sandıktan zaferle çıkmasının önemli bir ayağını oluşturdu.

Ak Parti’nin ve Fatih Duruay’ın Gölbaşı’nda seçimi kazanmasında oluşturulan meclis üyesi listesinde yer alan bazı isimler merkez mahallelerin yanı sıra özellikle köylerde etkisini büyük oranda gösterdi.

Fatih Duruay’ın İlçe Başkanı Osman Karaaslan ve İlçe Teşkilat Üyeleri ile omuz omuza çalışması zaferi getiren yolda atılan en büyük adım oldu.

Fatih Duruay’ın bana göre bundan sonra yapması gereken seçim sürecinde birlikte mücadele ettiği kişilere sırtını dönmemesi ve Gölbaşı için faydalı olacak tecrübeli ve deneyimli isimlerle çalışması olacaktır.

Seçim süreci boyunca Gölbaşı Net Haber Gazetesi olarak ilçemizin menfaati için doğru isim olduğuna inandığımız Fatih Duruay’ın Gölbaşı için atacağı her adımda yanında Gölbaşı’nın çıkarlarına ters düşen her icraatının karşısında olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Saygılar…

YORUM EKLE